Live Scores

Translation

Translator: English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ο Παναθηναϊκός Κυπελλούχος Ελλάδος στο Μπάσκετ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 70-71

Μετά από έναν πραγματικά συγκλονιστικό τελικό, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 71-70 του Ολυμπιακού και στέφθηκε Κυπελλούχος

 

Μετά από δύο χρόνια, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει ως Κυπελλούχος Ελλάδας, νικώντας με σκορ 71-70 τον Ολυμπιακό, στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου.
Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από το -13 και τελικά νίκησε χάρη σε 1/2 βολές του Διαμαντίδη στα 26'' πριν το τέλος του αγώνα κι αφού ο Παπανικολάου έχασε στο τέλος τρίποντο.

Στα 34'' πριν το τέλος ο Μπατίστ φιλοδώρησε τον Πρίντεζη με τάπα και ο Διαμαντίδης με 1/2 βολές έκανε το 70-71 στα 26''. Ο Μάντζαρης στην επόμενη επίθεση, έδωσε στον Παπανικολάου που επιχείρησε το τρίποντο και τελικά το έχασε.

Ο αγώνας:
Με τους Σπανούλη, Μάντζαρη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Ντόρσεϊ ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός, ενώ ο Ομπράντοβιτς έβαλε στο παρκέ τους Καλάθη, Διαμαντίδη, Σάτο, Τσαρτσαρή και Διαμαντίδη. Οι δύο ομάδες πήγαν στους ψηλούς το παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα ο Πρίντεζης και ο Μάριτς να πετύχουν τα πρώτα δύο καλάθια στο ματς.
Ο Παναθηναϊκός ήθελε να τρέξει με όπλο την καλή του άμυνα και τα κατάφερε μετά το πρώτο νευρικό δίλεπτο. Με τον Καλάθη να δίνει τις ασίστ και τον Μάριτς να σκοράρει, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 6-13 στο 5', υποχρεώνοντας τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να καλέσει αμέσως τάιμ άουτ. Το γρήγορο 2ο φάουλ του Καλάθη, τον κράτησε στον πάγκο, ενώ ο Σλούκας πήρε τη θέση του Μάντζαρη.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές με 10 πόντους διαφορά (6-16, 11-21), εκμεταλλευόμενοι την αμυντική δυσλειτουργία του Ολυμπιακού ο οποίος σε τρεις περιπτώσεις άφησε ελεύθερο τον Σάτο που σκόραρε. Με τους Σλούκα και Γιασικεβίτσιους να ευστοχούν σε 1/2 βολές γράφτηκε το 17-25 του α' δεκαλέπτου.

Πίεσε και μείωσε ο Ολυμπιακός

Στο ξεκίνημα του β' δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και με 17-29 (+12), πριν ο Ολυμπιακός μειώσει σε 22-29 με τους Χάινς και Κέσελ. Ο Βουγιούκας που είχε περάσει στο παρκέ αντί του Μπατίστ, έδωσε πολλές μάχες με τον Άντιτς στις δύο ρακέτες. Ο τελευταίος είχε μεγάλο πάθος κι έδωσε πολλά επιθετικά ριμπάουντ στην ομάδα του που ήταν και ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο επέστρεψε στο ματς.
Πάντως, δεν ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό αυτό, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" ήταν επιρρεπείς στο λάθος. Ωστόσο, το ευχάριστο για την ομάδα του Ίβκοβιτς ήταν ότι ο Διαμαντίδης δεν ήταν σε πολύ καλή μέρα, όμως ούτε ο Σπανούλης είχε βρει τα πατήματά του στο παρκέ με 1/5 σουτ. Στο 15΄το σκορ ήταν 24-31 μετά από 2/2 βολές του Άντιτς, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" με σερί 7-0 μείωσαν σε 33-34 μέσα σε δύο λεπτά έκαναν το ματς ντέρμπι.
Οι "πράσινοι" έδειχναν νευρικοί και έτσι ο Πρίντεζης με 2/2 βολές έκανε το 35-36 στα 52'' πριν το τέλος του ημιχρόνου. Με ένα καλάθι του Καϊμακόγλου ο Παναθηναϊκός έφυγε για τα αποδυτήρια +3 (35-38), σε ένα ματς με πολλά λάθη (12-7).

Αντέδρασε με 10-0 ο Παναθηναϊκός

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός με ένα γρήγορο 5-0 πήρε για δεύτερη μόλις φορά το προβάδισμα στο ματς (40-38) μετά από τρίποντο του Πρίντεζη. Η ψυχολογία πλέον ήταν για τους "ερυθρολεύκους", καθώς ο Παναθηναϊκός φαινόταν να μην έχει προσανατολισμό στην επίθεσή του.
Το 4ο φάουλ του Τσαρτσαρή και το 3ο του Μάριτς δημιούργησαν προβλήματα στους "πράσινους" που συμπλήρωσαν στο τρίλεπτο τα πέντε και ο Σπανούλης με 4/4 βολές συν ένα καλάθι του Πρίντεζη, έφεραν τους "ερυθρολεύκους" στο +8 (46-38). Ο πρώτος πόντος του Παναθηναϊκού στο β΄ημίχρονο επιτεύχθηκε με 1/2 βολές του Μπατίστ στα 3.40'' μετά την έναρξη του γ' δεκαλέπτου.
Ο Ολυμπιακός είχε βρει πια ρυθμό και με όπλο το πικ εν ρολ, οι Πρίντεζης και Σπανούλης πέτυχαν μερικά εύκολα καλάθια που εκτός από ψυχολογία τους έδωσαν και διαφορά 11 πόντων (56-45). Η μέγιστη τιμή της διαφοράς δε άγγιξε και τους 13 πόντους (58-45). Το τάιμ άουτ του Ομπράντοβιτς φαίνεται πως αφύπνισε τους "πράσινους" που έτρεξαν σερί 10-0 στο τελευταίο τετράλεπτο και μείωσαν σε 58-55 στο 30'.

Ντέρμπι για γερά νεύρα και νίκη στο σουτ

Στο δ' και καθοριστικό δεκάλεπτο ο Άντιτς με καλάθι και φάουλ έγραψε το 61-55, ενώ ο Κέσελ με τρίποντο έστειλε τη διαφορά στους 9 πόντους (66-57) στο 32'. Ο Χάινς κάρφωσε για το 68-59, όμως η είσοδος του Σάτο στο παρκέ έδωσε πνοή στον Παναθηναϊκό ο οποίος άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά...
Με ένα τρίποντο του Τσαρτσαρή στα 4.25'' πριν το τέλος του τελικού ο Παναθηναϊκός μείωσε στο καλάθι (68-66) και υποχρέωσε τον Ίβκοβιτς να πάρει τάιμ άουτ. Για το επόμενο δίλεπτο δεν σημειώθηκε κανένα καλάθι με τους "ερυθρολεύκους" να κάνουν συνεχόμενα λάθη και τους "πράσινους" να είναι άστοχοι.

Στα 2.30'' πριν το τέλος του αγώνα, ο Καλάθης ισοφάρισε σε 68-68, ενώ ο Διαμαντίδης έκανε το 68-70 και ο Πρίντεζης ισοφάρισε σε 70-70. Στην επόμενη φάση ο Ντόρσεϊ έκανε επιθετικό φάουλ και ουσιαστικά μειώθηκαν οι ελπίδες του Ολυμπιακού για κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Διαμαντίδης με 1/2 βολές έγραψε στα 26'' πριν το τέλος το τελικό 70-71.
Τα δεκάλεπτα: 17-25, 35-38, 58-55, 70-71
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς,11 Παπανικολάου, Άντιτς 13(2), Σπανούλης 12, Μάντζαρης 2, Ντόρσεϊ 2, Κέσελ 7(1), Γκετσεβίτσιους 2, Σλούκας 4(1), Πρίντεζης 17(1).
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σμιθ, Καϊμακόγλου 8, Μάριτς 6, Περπέρογλου, Μπατίστ 9, Λόγκαν, Σάτο 10(2), Γιασικεβίτσιους 10(1), Τσαρτσαρής 5(1), Διαμαντίδης 9, Βουγιούκας 7, Καλάθης 7(1).

MVP του τελικού ο Γιασικεβίτσιους

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του συγκλονιστικού 37ου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Το τρίποντο που πέτυχε στο δ΄δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό για τη νίκη των "πράσινων". Πρώτος σκόρερ του τελικού ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 17 πόντους.
Στην απονομή ο Δημήτρης Διαμαντίδης ως αρχηγός σήκωσε το Κύπελλο και αμέσως μετά το έδωσε στον Θανάση Γιαννακόπουλο, ο οποίος το πήρε και εκείνος στα χέρια του γεμάτος χαρά.

Link: http://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/GreekBasketCup/olympiakos_-_panathhnaikos_70-71.1686073.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Live Scores απο Ποδοσφαιρο, Τεννις, Μπασκετ, Ραγκμπι, Χοκεϊ και Χαντμπολ

SerreSport Videos

SerreSport


στο Facebook, στο Youtube



SerreSport App

SerreSport Toolbar

Κατεβάστε τώρα τη νέα μας γραμμή εργαλείων SerreSport που λειτουργεί σε Firefox, Chrome, Safari και Internet Explorer.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το SerreSport Toolbar.
Άνοιγμα Συνομιλίας