Live Scores

Translation

Translator: English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ούνιξ Καζάν - Παναθηναϊκός 63-68 (29/2/2012)




Με τον Σάρας μαέστρο και τον Καϊμακόγλου να τελειώνει τους Ρώσους με ένα απίστευτο τρίποντο 1' πριν το τέλος, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 68-63 την Ούνιξ και την άφησε να πανηγυρίζει μόνο για την... πρόκριση της στους "8". Οι πράσινοι μετά τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου έπαιξαν εκπληκτική άμυνα και ανάγκασαν την Ούνιξ στο να κάνει 18 λάθη και να σουτάρει με 30% στα τρίποντα.
Παράλληλα πήδηξαν στο επιθετικό ριμπάουντ, ανανέωσαν 13 φορές τις επιθέσεις τους και αν ήταν πιο προσεχτικοί στα σουτ εντός πεδιάς θα είχαν καθαρίσει από πολύ νωρίτερα το παιχνίδι.
Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την πρώτη θέση δείχνοντας για άλλη μία δορά, πως παιχνίδια που... καίγεται για να κερδίσει. Δεν τα χάνει!

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 17-18, 10-12, 15-16
Ούνιξ Καζάν (Πασούτιν): Σαμοϊλένκο, Νάχμπαρ, Πασούτιν, Βερεμένκο 6, Γκριρ 7, Ζεβροσένκο, Μακ Κάρθι 11, Τζαβάι 10, Ντόμερκαντ 19(4), Ουίλκινσον 10
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 8(4/6 διπ.), Περπέρογλου 3, Μπατίστ 12, Λόγκαν 7(1), Σάτο 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 9(2), Βουγιούκας 2, Καλάθης, Σμιθ 3(1), Καϊμακόγλου 8(2), Σάρας 10 (1/1 διπ., 2/2 τριπ., 2/2 βολ., 2 κλεψ., 5 ασίστ)

Ο ΑΓΩΝΑΣ
O Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε με πολύ μεγάλη όρεξη στην άμυνα και αυτό το φανερώνουν και οι 21 πόντοι που είχε δεχθεί με τον Κέλι Μακ Κάρθι να έχει ήδη 9 και να ευστοχεί και σε μερικά... απίθανα σουτ. Από την άλλη στην επίθεση τα πάντα πήγαιναν όπως θα τα ήθελε ο Ζοτς.
Οι πράσινοι είχαν 4/4 τρίποντα στην πρώτη περίοδο και με τους ψηλούς να φορτώνουν και με φάουλ τους σέντερ της Ούνιξ, είχαν τον έλεγχο του αγώνα και το ισχνό προβάδισμα. Διαμαντίδης και Σάρας βελτίωσαν και άλλο την επιθετική εικόνα της ομάδας τους, με τον Παναθηναϊκό να έχει 5/6 τρίποντα και να μεγαλώνει την διαφορά (21-27 στο 14').
Το συνολικό σερί του Παναθηναϊκού έφτασε το 11-0 για να προηγηθούν οι πράσινοι με εννέα πόντους αλλά να χάσουν τον Βουγιούκα που γύρισε το πόδι του και πήγε στον πάγκο κουτσαίνοντας. Ο Μπατίστ μπήκε στην θέση του, οι πράσινοι με νέο σερί έκαναν το 29-40 στο 19' για να τραυματιστεί και ο Μάικ, μεγαλώνοντας τον πονοκέφαλο για τον Ζοτς.
Ευτυχώς στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, φάνηκε πως το πρόβλημα τόσο του Βουγιούκα όσο και του Μπατίστ δεν ήταν σοβαρό, αλλά οι πράσινοι είχαν χάσει την διαφορά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με μόλις δυο πόντους διαφορά, με τον Ντόμερκαντ να κερδίζει φάουλ σε νεκρό χρόνο για τρεις βολές και να μειώνει σε 38-40.
Οι πράσινοι ανασυντάχθηκαν στην άμυνα, ο Σάτο είχε εξαφανίσει τον Μακ Κάρθι ενώ ο Ντόμερκαντ και ο Ουίλκινσον έβρισκαν πάντα μπροστά τους κάποιον. Η μοναδική απειλή, ο Βερεμένκο αποβλήθηκε με πέντε φάουλ και αυτό που απέμενε για τον Παναθηναϊκό, ήταν να μειώσει τα λάθη του και να αξιοποιήσει τα επιθετικά ριμπάουντ.
Με σχεδόν 30% στα εντός πεδιάς ο Παναθηναϊκός ναι μεν κρατούσε χαμηλά τους γηπεδούχους αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ.
Την λύση την έδωσε ο Μάριτς που με έξι πόντους σε 2' όχι μόνο έδωσε ανάσες στον Μπατίστ αλλά κατάφερε να δώσει και διαφορά ασφαλείας στους πράσινους που έκαναν το 55-63, 5' πριν το τέλος. Η Ούνιξ μείωσε στους δύο πόντους με τις δύο ομάδες να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο.
Μέχρι να έρθει το τρίποντο του Καϊμακόγλου να κάνει το 61-66 και να αγχώσει την Ούνιξ, που προσπάθησε με τρίποντα να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά η καλή άμυνα των πρασίνων δεν τους έδωσε το ελεύθερο σουτ. Ο Σάρας έβαλε τις βολές και έστειλε την πρώην του ομάδα, Μακάμπι στο λάκκο των λεόντων... Στο στόμα του λύκου "Παναθηναϊκού".

Link:http://prasinanea.gr/basket/euroleague/article1671647.ece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Live Scores απο Ποδοσφαιρο, Τεννις, Μπασκετ, Ραγκμπι, Χοκεϊ και Χαντμπολ

SerreSport Videos

SerreSport


στο Facebook, στο Youtube



SerreSport App

SerreSport Toolbar

Κατεβάστε τώρα τη νέα μας γραμμή εργαλείων SerreSport που λειτουργεί σε Firefox, Chrome, Safari και Internet Explorer.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το SerreSport Toolbar.
Άνοιγμα Συνομιλίας