Live Scores

Translation

Translator: English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Παναθηναϊκός - Μακάμπι 93-73

Ο Παναθηναϊκός άρχισε θεαματικά τη σειρά των προημιτελικών της Ευρωλίγκας με τη Μακάμπι. Νίκησε με το επιβλητικό 93-73, άνοιξε το σκορ και περιμένει τους Ισραηλινούς για το 2-0 την Πέμπτη πάλι στο ΟΑΚΑ.








 



Ένας τρομερά έτοιμος για τις απαιτήσεις του αγώνα Παναθηναϊκός δεν άφησε τη Μακάμπι να πάρει ανάσα. Την έπιασε μετά δυο χέρια από το λαιμο και τη... στραγγάλισε. Σε άμυνα και επίθεση, από την αρχή μέχρι το τέλος.
Πρώτα απ' όλα οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς τέλειωσαν όλες τις επιθέσεις, από κοντά ή μακριά, χωρίς έλεος. Πότε ο Μάριτς με τον Μπατίστ, πότε οι Διαμαντίδης, Καλάθης και Σάτο. Μετά το 28-18 του 10', οι "πράσινοι" έριξαν περισσότερο βάρος στην άμυνα, κλέβοντας αμέτρητες φορές την μπάλα και σκοράροντας εύκολους πόντους στο ανοικτό γήπεδο. Η διαφορά άγγιξε αίφνης τους 20 πόντους (37-18), με τον Παναθηναϊκό να έχει 12/13 δίποντα και 3/4 τρίποντα! Ό,τι κι αν δοκίμασε ο Μπλατ, ο Ομπράντοβιτς είχε δραστικό αντίδοτο. Τι να διασώσουν Ντέβιν Σμιθ και Λάνγκφορντ, όταν η άμυνα της Μακάμπι ήταν διάτρητη από παντού;
Λογικό ήταν η διαφορά όχι να μην μειωθεί, αλλά να φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα. Το 55-34 με το τρίποντο του Σάτο στην εκπνοή του ημιχρόνου ήταν η απαρχή για το "τριφύλλι", του οποίου τα κτυπήματα στο κορμί της Μακάμπι ήταν διαδοχικά και ανελέητα. Καλάθης, Λόγκαν και Γιασικεβίτσιους έστησαν πάρτι σ' ένα παιχνίδι που έληξε πολύ πριν από την ώρα του. Τότε δηλαδή που το σκορ έγινε 68-35 και 73-39 στα μέσα της τρίτης περιόδου. Ό,τι ακολούθησε ήταν ως μη γενόμενο. Η συνέχεια την Πέμπτη.


Σε μια σειρά το ζητούμενο είναι οι νίκες και όχι η διαφορά. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός στη πρώτη μάχη με τη Μακάμπι φρόντισε να στείλει μήνυμα ανωτερότητας, υπεροχής. Υπό την προϋπόθεση ότι το ίδιο σοβαρός και επικεντρωμένος στο πλάνο θα είναι και την Πέμπτη. Φαντάζει δύσκολο να έχει την ίδια ενέργεια σε λιγότερο από το 48 ώρες και ταυτόχρονα η Μακάμπι να είναι τόσο, μα τόσο κακή. Θα αρκεί πάντως ακόμα και μια εμφάνιση λιγότερο πειστική για το 2-0 και τη... μισή πρόκριση πριν από το ταξίδι στο Τελ Αβίβ. Εχει άλλωστε την εμπειρία να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις, να μείνει προσγειωμένος και σε καμία περίπτωση να παραπλανηθεί.

Σταρ
Άδικο για καθέναν από τους παίκτες του Παναθηναϊκού να επιλέξουμε κάποιον άλλον. Γι' αυτό ο τίτλος καταλήγει στα χέρια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αυτός (μαζί με τους συνεργάτες του) σχεδίασε και υλοποίησε το πλάνο για τη συντριβή της Μακάμπι και έστειλε για... σεμινάρια προπονητικής τον Μπλατ.
 
Τα δεκάλεπτα: 28-18, 55-34, 79-52, 93-73


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Live Scores απο Ποδοσφαιρο, Τεννις, Μπασκετ, Ραγκμπι, Χοκεϊ και Χαντμπολ

SerreSport Videos

SerreSport


στο Facebook, στο Youtube



SerreSport App

SerreSport Toolbar

Κατεβάστε τώρα τη νέα μας γραμμή εργαλείων SerreSport που λειτουργεί σε Firefox, Chrome, Safari και Internet Explorer.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το SerreSport Toolbar.
Άνοιγμα Συνομιλίας