Live Scores

Translation

Translator: English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

NBA news (11/4/2012)

Μία από τις μεγάλες απορίες της φετινής σεζόν είναι κατά πόσο θα αντέξουν οι μεγάλοι σε μπασκετική ηλικία Σέλτικς το πιεσμένο λόγω του λοκ-άουτ πρόγραμμα. Οι τελευταίες εμφανίσεις της Βοστόνης προφανώς και δίνουν μία απάντηση στο παρκέ. Σε αυτό που αποκρίθηκαν οι "πράσινοι" τα ξημερώματα της Τετάρτης (11/4) είναι στο ότι μπορούν να κερδίσουν (θεωρητικά) καλύτερους αντιπάλους τόσο με την άμυνα όσο και με την επίθεση. Οι Σέλτικς πέρασαν εντυπωσιακά με 115-107 από το Μαϊάμι, νικώντας με την επίθεση (σούταραν 34/57διπ.-9/14τριπ. και +60%), ενώ πριν από 9 μέρες είχαν διαλύσει εντός έδρας (με 91-72) τους Χιτ με την άμυνα! Ο κόουτς Ντοκ Ρίβερς χρησιμοποίησε μόλις 8 παίκτες, όμως όλοι σκόραραν +6π. (Πιρς 27π., Γκαρνέτ 24π.-9ριμπ., Ρόντο 18π.-15ασ., Μπας 12π.-10ρμπ., Μπράντλεϊ 11π., Άλεν 9π., Στίσμα 8π., Πόποβιτς 6π.), σε αντίθεση με το Μαϊάμι, για το οποίο ξεχώρισε μόνο ο ΛεΜπρον Τζέιμς (36π.-11/23 σουτ-13/14βολ.), ενώ οι Ουέιντ (20π.-9/21 σουτ) και Μπος (13π.-5/13διπ.) δεν βοήθησαν.


Η αποχώρηση του Λαμάρ Όντομ από το Ντάλας δεν είχε να κάνει μόνο με αγωνιστικούς λόγους ή την "φτωχή" φετινή παραγωγικότητά του (μ.ο. 6,6π.-χαμηλότερη επίδοση της καριέρας του). Ούτε απλώς με την διάθεση του 32χρονου φόργουορντ, που πέρασε ένα δύσκολο καλοκαίρι, με ένα τροχαίο ατύχημα -χωρίς να χτυπήσει- και είχε άρρωστο και τον πατέρα του. Η απομάκρυνσή του οριστικοποιήθηκε με ένα περιστατικό που "ξεχείλισε" το "ποτήρι" της σχέσης του με τον Μαρκ Κιούμπαν. Ο Όντομ είχε έναν έντονο καυγά με τον ιδιοκτήτη της ομάδας στο ημίχρονο του σαββατιάτικου αγώνα στο Μέμφις, στον οποίο αντάλλαξαν "βαριές" κουβέντες και ώθησε τον παίκτη να ζητήσει να μιλήσει με την διοίκηση την επόμενη μέρα, ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την αποχώρησή του…


Παίζοντας στην 7η σεζόν του στον ΝΒΑ, ο Άντριου Μπάινουμ έχει αγωνιστεί φέτος σε 58 ματς των Λέικερς (τα 4 πρώτα λόγω τιμωρίας). Αν και τις προηγούμενες χρονιές είχε απουσιάσει από 160 αγώνες. Στο Λ.Α., άλλωστε, οι συχνοί τραυματισμοί του στο γόνατο αναγκάζουν τους ανθρώπους της ομάδας να… προσεύχονται κάθε φορά που πέφτει στο παρκέ. Εκτός από την υγεία του, όμως, ο 25χρονος σέντερ των "Λιμναίων" έχει βρει φέτος και τον ρόλο του στην ομάδα, σαν ο δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Κόμπι Μπράιαντ. Ωστόσο, αν και διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του (μ.ο. 18,4π.-11,9ριμπ.) και επιλέχθηκε βασικός στο πρόσφατο All-Star Game, μετά την έντονη φημολογία περί ανταλλαγής του, βιώνει πια κριτική για τη… γκρίνια του.

Οι 18π.-15ασ. που είχε στη μεγάλη νίκη των Σέλτικς στο Μαϊάμι τον έκανε τον πρώτο παίκτη την τελευταία 20ετία που είχε +10ασ. για 18 συνεχόμενα ματς! Μονάχα που ο Ραζόν Ρόντο επιθυμεί μετά τον Ιούνιο να συνεχίζει άλλο ένα σερί. Αυτό των… διακοπών του. Ο γκαρντ της Βοστόνης είχε συμμετάσχει στην προετοιμασία της Εθνικής Η.Π.Α. για το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, αλλά είχε αποχωρήσει από την αποστολή όσο αυτή βρισκόταν στην Αθήνα, για το φιλικό με την Ελλάδα, στις 25/8/2010. Οι Αμερικανοί είχαν αναφέρει επισήμως πως ο παίκτης είχε ένα προσωπικό και οικογενειακό πρόβλημα, αλλά η αλήθεια ήταν πως περισσότερο ενοχλήθηκε που είχε αγωνιστεί λίγα λεπτά στο προηγούμενο φιλικό, στην Ισπανία


Ο Λαμάρ Όντομ εξόργισε πρόσφατα τον ιδιοκτήτης των Μάβερικς, αλλά στο Γκόλντεν Στέιτ μάλλον τον συμπαθούν περισσότερο. Ο 32χρονος φόργουορντ, που θα παραμείνει ανενεργός στο ρόστερ του Ντάλας ως το καλοκαίρι, αναμένεται να έχει αρκετές προτάσεις για τον νέο προορισμό της καριέρας του. Ήδη φημολογείται ενδιαφέρον των Κλίπερς, πιθανή επιστροφή του στους Λέικερς ή συζητήσεις με τους Νικς, καθώς έχει γεννηθεί στη Νέα Υόρκη, όμως στο "κόλπο" δεν αποκλείεται να μπουν και οι Ουόριορς.
Στο Γκόλντεν Στέιτ ξέρουν πως θα είναι δύσκολο να τον πείσουν το καλοκαίρι, όμως θα του προσφέρουν θέση στη βασική 5αδα (ως σμολ-φόργουορντ, μαζί με τους Κάρι, Τόμπσον, Λι και Μπόγκατ) αλλά και το γεγονός πως ο Όκλαντ είναι κοντά στο αγαπημένο του (όπως και της συζύγου του) Λ.Α..


Πριν από λίγους μήνες, ο Μιχάιλ Προκχόροφ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την προεδρεία της Ρωσίας, κόντρα στον Βλάντιμιρ Πούτιν. Και με νίκη θα έπρεπε να αφήσει το Νιου Τζέρσεϊ και το ΝΒΑ. Ο Ρώσος ιδιοκτήτης των Νετς, όμως, είχε στην εκλογική διαδικασία επιδόσεις σαν τις φετινές της ομάδας του. Κοινώς, ηττήθηκε και επιστρέφει στο αμερικανικό (νέο) "παλάτι" του. Ο κ. Προκχόροφ πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του -μετά δηλώσεων- μετά την περσινή αποτυχία απόκτησης του Καρμέλο Άντονι και έδωσε το παρών στο νέο υπό κατασκευή γήπεδο των Νετς στο Μπρούκλιν, όπου θα μετακομίσουν το καλοκαίρι. Και μπροστά στο Barclays Center δεν δίστασε να αναφερθεί στο πιο "καυτό" ζήτημα των Νετς το επόμενο διάστημα… Την ανανέωση του Ντερόν Ουίλιαμς.

Link: http://basketblog.gr/pages/ViewContent.aspx?l=1&e=c&p=3&c=23&m=1



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Live Scores απο Ποδοσφαιρο, Τεννις, Μπασκετ, Ραγκμπι, Χοκεϊ και Χαντμπολ

SerreSport Videos

SerreSport


στο Facebook, στο Youtube



SerreSport App

SerreSport Toolbar

Κατεβάστε τώρα τη νέα μας γραμμή εργαλείων SerreSport που λειτουργεί σε Firefox, Chrome, Safari και Internet Explorer.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το SerreSport Toolbar.
Άνοιγμα Συνομιλίας