Live Scores

Translation

Translator: English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

FA Cup - Κύπελλο Αγγλίας - Ημιτελικοί



Τότεναμ - Τσέλσι 1-5






Η Τσέλσι νίκησε με 5-1 την Τότεναμ στο λονδρέζικο ντέρμπι του ημιτελικού στο "Γουέμπλεϊ" και θα είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει στο ίδιο γήπεδο την Λίβερπουλ στον τελικό του FA Cup στις 5 Μαΐου.
 
Η εξέλιξη του ματς

Η πρώτη καλή στιγμή στον ημιτελικό ήταν για την Τσέλσι, αν και δεν υπήρχε τελική προσπάθεια, καθώς στο 27' από την εξαιρετική πάσα του Καλού ο Μάτα βγήκε μόνος με τον Κουντιτσίνι, αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ και ο Ιταλός πορτιέρο πρόλαβε και μπλόκαρε.

Στο 36', στην πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, ο Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ έκανε κοντινή κεφαλιά και ο Τέρι έσωσε πάνω στην γραμμή, ενώ στο 40' η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Τσεχ, έπειτα από σέντρα του Ολλανδού, με την μπάλα να περνά από όλους.

Η Τσέλσι άνοιξε το σκορ 43' με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ. Από την μακρινή μπαλιά του Λάμπαρντ ο Ιβοριανός κοντρόλαρε με πλάτη το τέρμα και πίσω του Κινγκ, έκανε εξαιρετικό γύρισμα και με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουντιτσίνι.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο τερματοφύλακας της Τότεναμ στο 48' απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Μάτα, κόρνερ από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ της Τσέλσι, το οποίο όμως δεν μπήκε ποτέ!

Μετά την εκτέλεση κόρνερ και το κοντινό πλασέ του Μάτα, ο Μπενουά Ασού-Εκοτό, έστω και πεσμένος στο έδαφος, έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή. Ο βοηθός διαιτητή, αν δεν είχε οπτική επαφή, έδειξε σέντρα, η μπάλα όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει περάσει την γραμμή και κακώς η Τσέλσι προηγήθηκε με 2-0.

Η Τότεναμ κατάφερε να αντιδράσει και να μειώσει σε 1-2 στο 56', με τον Γκάρεθ Μπέιλ να σκοράρει με πλασέ σε κενό τέρμα, έπειτα από την πάσα του Σκοτ Πάρκερ που έβγαλε τετ-α-τετ τον Αμπεμπαγιόρ με τον Τσεχ, αυτός ανέτρεψε τον Τονγκολέζο, αλλά η μπάλα πήρε στον Μπέιλ που σκόραρε.

Το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 77' με τον Ραμίρες να κάνει το 3-1 για τη Τσέλσι με κοντινό πλασέ, έπειτα από εξαιρετική πάσα του Μάτα.

Το 1-4 έκανε ο Φρανκ Λάμπαρντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 81', ενώ ξανά με όμορφη πάσα στο 94' ο Μάτα τροφοδότησε τον Μαλουντά και ο Γάλλος διαμόρφωσε το τελικό 1-5.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Κουντιτσίνι, Κάιλ Γουόκερ, Κινγκ, Γκαλάς, Ασού-Εκοτό, Σκοτ Πάρκερ (94' Σάντρο), Μόντριτς, Λένον, Μπέιλ, Φαν ντερ Φάαρτ (75' Ντεφόου), Αντεμπαγιόρ.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Μποζίνγκουα, Τέρι, Νταβίντ Λουΐζ (59' Γκάρι Κέιχιλ), Άσλεϊ Κόουλ, Όμπι Μίκελ, Λάμπαρντ, Ραμίρες (83' Μαλουντά), Μάτα, Καλού, Ντρογκμπά (85' Τόρες).



Λίβερπουλ - Έβερτον 2-1



Με τον Άντι Κάρολ να είναι ξανά ο ήρωας στο 87', η Λίβερπουλ νίκησε 2-1 με ανατροπή την Έβερτον στο "Γουέμπλεϊ" και προκρίθηκε στον τελικό του FA Cu. 

Μετά την νίκη επί της Μπλάκμπερν στο 91', ο Άντι Κάρολ χάρισε στην Λίβερπουλ και την πρόκριση στον τελικό του FA Cup, σκοράροντας στο 87'.
Ο Άγγλος στράικερ ολοκλήρωσε την ανατροπή και χάρισε την νίκη στους "κόκκινους" με 2-1 επί της Έβερτον.

Η εξέλιξη του ματς

Το σκορ άνοιξε στο 24' ο Νίκιτσα Γέλαβιτς για την Έβερτον, έπειτα από ένα τραγικό λάθος της άμυνας της Λίβερπουλ.

Άγκερ και Κάραγκερ στην περιοχή δεν μπορούσαν να αποφασίσουν ποιος από τους δύο θα διώξει την μπάλα, άργησαν πολύ, τελικά ο Κάραγκερ ήταν αυτός που επιχείρησε να την διώξει, αλλά κόντραρε στον Τιμ Κέιχιλ που πρόλαβε και μπήκε μπροστά.

Η μπάλα έτσι... στρώθηκε στον Γέλαβιτς και ο Κροάτης στράικερ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μπραντ Τζόουνς, πλάσαρε σωστά και έκανε το 1-0 για τα "ζαχαρωτά".

Το δεύτερο ημίχρονο

Η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους "κόκκινους" στον ημιτελικό ήρθε στο 47', με τον Άντι Κάρολ να αστοχεί σε μία φαινομενικά εύκολη κεφαλιά, έπειτα από την σέντρα του Στιούαρτ Ντάουνινγκ.
Από τραγικό αμυντικό λάθος προήλθε και το δεύτερο γκολ στο ματς, αυτό με το οποίο ο Λουΐς Σουάρες ισοφάρισε σε 1-1 για την Λίβερπουλ στο 62'.

Ο Σιλβέν Ντιστέν από πλάγια δεξιά αποφάσισε να γυρίσει την μπάλα πίσω στον Χάουαρντ, όμως ουσιαστικά έκανε ασίστ στον Λουΐς Σουάρες, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Αμερικανό τερματοφύλακα και με δεξί σουτ με το εξωτερικό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του για το 1-1.

Στο 78' ο Άντι Κάρολ ήταν και πάλι άστοχος, αυτήν την φορά σε σουτ από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή, ενώ στο 82' στην απέναντι εστία αστόχησε επίσης σε σουτ μέσα από την περιοχή ο Γέλαβιτς για την Έβερτον.

Την 3η φορά ο Άντι Κάρολ δεν έκανε λάθος, καθώς στο 87' ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Λίβερπουλ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Χάουαρντ για το 2-1, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κρεγκ Μπέλαμι από αριστερά.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μπραντ Τζόουνς, Γκλεν Τζόνσον, Κάραγκερ, Σκρτελ, Άγκερ, Σπίρινγκ, Χέντερσον (75' Μάξι Ροντρίγκες), Τζέραρντ, Ντάουνινγκ (84' Μπέλαμι), Λουΐς Σουάρες, Κάρολ.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Φιλ Νέβιλ, Χάιτινχα, Ντιστέν, Μπέινς (88' Ανιτσέμπε), Γκίμπσον, Φελαϊνί, Λίον Όσμαν, Γκουέγ (68' Κόουλμαν), Τιμ Κέιχιλ, Γέλαβιτς.

Link: http://www.sport24.gr/football/England/karol_kai_telikos_gia_liverpoyl.1734188.html

Ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας, Τσέλσι - Λίβερπουλ θα γίνει στις 5 Μαΐου, 19:15 στο Wembley.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Live Scores απο Ποδοσφαιρο, Τεννις, Μπασκετ, Ραγκμπι, Χοκεϊ και Χαντμπολ

SerreSport Videos

SerreSport


στο Facebook, στο Youtube



SerreSport App

SerreSport Toolbar

Κατεβάστε τώρα τη νέα μας γραμμή εργαλείων SerreSport που λειτουργεί σε Firefox, Chrome, Safari και Internet Explorer.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το SerreSport Toolbar.
Άνοιγμα Συνομιλίας