Live Scores

Translation

Translator: English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Παναθηναϊκός - Skoda Ξάνθης 3-0 (12/2/2012)

Ο Παναθηναϊκός σκοράροντας τρία τέρματα σε 12 λεπτά επικράτησε της Skoda Ξάνθης με 3-0 νικώντας και τις απουσίες του και έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.



Μια πολύ σημαντική νίκη και ένα σκορ ψυχολογίας 3-0 κόντρα στην Skoda Ξάνθη πήρε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ ο οποίος και πάλι πέταξε ένα ημίχρονο παρουσιάζοντας ένα εντελώς διαφορετικό ημίχρονο στο δεύτερο μέρος.
Για να φτάσει στη νίκη ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε και η βοήθεια από τον πάγκο καθώς οι αλλαγές του Φερέιρα βοήθησαν τα μέγιστα με τον Χριστοδουλόπουλο να αλλάζει την εικόνα του αγώνα και τους Καραγκούνη και Πετρόπουλο να χρίζονται σκόρερ.

Ο Παναθηναϊκός μας έχει συνηθίσει σε πολλές εμφανίσεις με δύο πρόσωπα τη φετινή σεζόν. Το ίδιο έκανε και κόντρα στην Ξάνθη πετώντας ουσιαστικά το πρώτο μέρος και όντας πολύ καλός στην επανάληψη

Οι πράσινοι είχαν να υπερκεράσουν εκτός από το εμπόδιο της Ξάνθης και τις απουσίες των Λέτο, Κουίνσι και Κατσουράνη και στο πρώτο μέρος έδειξαν να δυσκολεύονται. Στο δεύτερο όμως και με τις αλλαγές του Φερέιρα που άλλαξαν τη μορφή του αγώνα πήραν τα πάνω τους και πήραν και τους τρεις βαθμούς.

Το Τριφύλλι ουσιαστικά από το 64 έως το τέλος της αναμέτρησης ανέβασε ρυθμούς και με το ματς να έχει εξελιχθεί σε ροντέο μέχρι το πρώτο γκολ των πράσινων στο 78' έδειξε ότι ήθελε παραπάνω τη νίκη από τον αντίπαλο του.

Για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός όμως χρειαζόταν μια μαγική ενέργεια του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου που οδήγησε στο πρώτο γκολ παρά το γεγονός ότι ο Τοτσέ το "έκλεψε" πάνω στη γραμμή.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο (63' Πετρόπουλος), Σιμάο, Ζέκα, Μαυρίας (46' Χριστοδουλόπουλος), Κλέιτον (73' Καραγκούνης), Τοτσέ.

Ξάνθη (Μαρίνο Ουζουνίδη): Βιβιάνι, Μπέρτος, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Στάσιακ, Βασιλακάκης (80' Νταρμπιόν), Φλίσκας, Πό (80' Σουάνης)ι, Βλαχοδήμος, Μάνταλος (63' Μαρσελίνιο), Μαρκόφσκι.

Σκόρερ: 78' Τοτσέ, 88' Καραγκούνης, 90+' Πετρόπουλος
Κίτρινες κάρτες: 26' Μάνταλος, 54' Κλέιτον, 67' Μαρσελίνιο, 76' Χριστοδουλόπουλος, 88' Στάσιακ.

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε κόντρα στην Ξάνθη έχοντας να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα με τις απουσίες των Λέτο, Κουίνσι οι οποίες ήταν εδώ και καιρό γνωστές αλλά και της απουσίας της τελευταίας στιγμής του Κατσουράνη.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε την ομάδα του με μια ενδεκάδα η οποία δεν είχε ξαναβρεθεί στον αγωνιστικό ΄χώρο και προσπαθώντας να καλύψει αυτές τις απουσίες. Ο Πορτογάλος επέλεξε τελικά τον Μαυρία για αντικαταστάτη του Κουίνσι και έβαλε τον Βιτόλο αντί του "Κατσούρ".

Οι πράσινοι μπήκαν νωθρά στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία της Ξάνθης σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Βέβαια από την πλευρά τους ούτε οι φιλοξενούμενοι έγιναν απειλητικοί σε κάποια στιγμή του αγώνα για τον Παναθηναϊκό.

Πέταξε ένα ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός όπως το συνηθίζει στα τελευταία παιχνίδια πέταξε πάλι ένα ημίχρονο καθώς στο πρώτο μέρος έφτασε μόλις τρεις φορές στην εστία της Ξάνθης και αυτές χωρίς ουσιαστικά να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 17' με τον Μαρίνο να βγάζει την σέντρα και τον Κλέιτον να παίρνει τη κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι με την μπάλα όμως να φεύγει έξω. Χρειάστηκε να περάσουν είκοσι λεπτά για την επόμενη φάση του Τριφυλλιού. Στο 39' ο Σπυρόπουλος μπήκε από τα αριστερά μέσα στη περιοχή γύρισε την μπάλα παράλληλα αλλά κανείς εκ των επερχόμενων Τοτσέ και Σαριέγκι δεν μπόρεσε να την βρει.

Στο 41' ο Παναθηναϊκός δημιούργησε τη καλύτερη του στιγμή όταν ο Μαυρίας από τα αριστερά μετά από πάσα του Βιτόλο μπήκε στη περιοχή γύρισε πολύ όμορφα στο ύψος του πέναλτι για τον Τοτσέ ο οποίος έκανε το σουτ με την μπάλα όμως να βρίσκει στον Κομεσίδη και να απομακρύνεται.

Στο ίδιο διάστημα η Ξάνθη δεν δημιούργησε κάποια μεγάλη φάση εκτός από μια παράλληλη σέντρα του Βλαχοδήμου με τον Μαρκόφσκι να μην προλαβαίνει να τσιμπήσει την μπάλα.
Πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος

Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η Ξάνθη μπήκαν πολύ πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος με αποτέλεσμα το παιχνίδι να γίνει καλύτερο και η μια φάση να διαδέχεται την άλλη και από τις δυο πλευρές.

Οι πράσινοι ήταν αυτοί που απείλησαν με το "καλημέρα" όταν στο 46' ο Σπυρόπουλος βγήκε ωραία από τα αριστερά και γύρισε στον επερχόμενο Χριστοδουλόπουλο ο οποίος είχε περάσει στη θέση του Μαυρία στο ημίχρονο,  αλλά ο Λάζαρος από το ύψος του πέναλτι έκανε τσαφ και δεν βρήκε την μπάλα. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Ξάνθης να απειλήσει με δυνατό σουτ του Βλαχοδήμου το οποίο έφυγε λίγο έξω από την εστία του Καρνέζη.

Στο 53' ο Καρνέζης με ωραία επέμβαση στην δεξιά του γωνία είπε όχι στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εντιμάρ η οποία ήταν εξαιρετική.

Το... χαρτάκι και οι ευκαιρίες

Στο 63' ο Φερέιρα έριξε στην αναμέτρηση τον Πετρόπουλο αντί του Βιτόλο με τον φορ των πράσινων να δίνει ένα... χαρτάκι με οδηγίες στον Κλέιτον για το που θα πρέπει να αγωνιστεί και αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2 αλλά τον Βραζιλιάνο να παίζει πιο μπροστά. Ουσιαστικά το Τριφύλλι έμεινε με ένα κόφτη και το ματς άρχισε να γίνεται ροντέο.

Ο Παναθηναϊκός στο 64' έφτασε μια ανάσα από το γκολ όταν ο Ζέκα βρέθηκε στα αριστερά της επίθεσης γύρισε για τον Πετρόπουλο αλλά από το ένα μέτρο ο επιθετικός των πράσινων δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα με αποτέλεσμα να τη βρει ο Κομεσίδης και να βγει κόρνερ. Η Ξάνθη απάντησε με το ίδιο νόμισμα καθώς στο 66' ο Μαρσελίνιο που επίσης είχε περάσει ως αλλαγή γύρισε παράλληλα από τα αριστερά με τον Μαρκόφσκι να βρίσκει την μπάλα και να την στέλνει άουτ.

Οι γηπεδούχοι και πάλι στο 69' βρέθηκαν κοντά στο γκολ όταν ο Κλέιτον βγήκε στο δεξί άκρο αυτή τη φορά γύρισε παράλληλα αλλά ο Τοτσέ αρχικά άπλωσε το πόδι και δεν βρήκε απλά την μπάλα για να την σπρώξει στα δίχτυα ενώ ο Πετρόπουλος που ήταν πίσω του δεν έπεσε καν καθώς νόμιζε πως ο Ισπανός θα καθαρίσει τη φάση. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μαρσελίνιο από πλευράς Ξάνθης ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες μπήκε μέσα στη περιοχή αλλά πριν προλάβει να σουτάρει ο Καρνέζης που είχε πέσει στα πόδια του πήρε την μπουκιά από το στόμα του.

Λύτρωση για τον Παναθηναϊκό

Στο 73' ο Φερέιρα έκανε την τελευταία του κίνηση καθώς πέρασε τον Καραγκούνη αντί του Κλέιτον, θέλοντας να εκμεταλλευτεί το πάθος του "Κάρα".

Η λύτρωση για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 79'.  Ο Χριστοδουλόπουλος έδωσε στον Πετρόπουλο ο οποίος την κράτησε ωραία και την γύρισε και πάλι στον Λάζαρο, αυτός με τρεις τρίπλες μέσα στη περιοχή εξουδετέρωσε την άμυνα της Ξάνθης και τον Βιβιανί, σούταρε με την μπάλα να κοντράρει πάνω στον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, κατευθύνθηκε προς το τέρμα και πάνω στη γραμμή ο Τοτσέ "έκλεψε" το γκολ από τον Λάζαρο θέλοντας να το σιγουρέψει.

Το τέρμα ανέβασε τη ψυχολογία των πράσινων οι οποίοι είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Στο 86' μάλιστα ο Καραγκούνης από μακριά έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Βιβιανί.

Ότι δεν κατάφερε στο 86' όμως το πέτυχε στο 88' καθώς με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον πορτιέρο της Ξάνθης κάνοντας το 2-0 για τους πράσινους.

Η νίκη του Τριφυλλιού πήρε διαστάσεις θριάμβου στις καθυστερήσεις όταν ο Πετρόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από τη περιοχή και με ωραίο δυνατό σουτ την έστειλε για τρίτη φορά στα δίχτυα του Βιβιανί ο οποίος δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Οι τρεις αλλαγές του Φερέιρα ήταν αυτές που έδωσαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό. Κάθε  μια εξ αυτών συνέβαλε τα μέγιστα. Ο Λάζαρος άλλαξε τη μορφή του αγώνα ενώ οι Καραγκούνης και Πετρόπουλος σκόραραν και οι δυο. Τι άλλο να ζητήσει από τις αλλαγές του ένας προπονητής.

Ο αδύναμος κρίκος

Αν ο Μαρκόφσκι ήταν πιο εύστοχος στην τελική ενέργεια ίσως η Ξάνθη να είχε φύγει με κάτι παραπάνω από το ΟΑΚΑ. Ο σέντερ φορ των φιλοξενούμενων είχε τουλάχιστον δυο καλές στιγμές που σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τις εκμεταλλεύεσαι.

 

Φερέιρα: "Θα βοηθήσουν και οι τραυματίες"


Υπεράνω όλων των ποδοσφαιριστών έβαλε τον Παναθηναϊκό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ο οποίος μιλώντας για την επιστροφή των τραυματιών υποστήριξε ότι όλοι τους θα είναι χρήσιμη στη μάχη για τον τίτλο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φερέιρα εδώ.

Ουζουνίδης: "Ήμασταν καλύτεροι μέχρι το γκολ"


Στην εικόνα που έδειξε η ομάδα του στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης στάθηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετά τη λήξη του αγώνα λέγοντας ότι αδικεί τη συνολική εικόνα των Ακριτών. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ουζουνίδης εδώ.

Link: http://www.sport24.gr/football/omades/Panathinaikos/panathhnaikos-ksanthh_3-0.1638673.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Live Scores απο Ποδοσφαιρο, Τεννις, Μπασκετ, Ραγκμπι, Χοκεϊ και Χαντμπολ

SerreSport Videos

SerreSport


στο Facebook, στο Youtube



SerreSport App

SerreSport Toolbar

Κατεβάστε τώρα τη νέα μας γραμμή εργαλείων SerreSport που λειτουργεί σε Firefox, Chrome, Safari και Internet Explorer.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το SerreSport Toolbar.
Άνοιγμα Συνομιλίας