Live Scores

Translation

Translator: English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Norris Cole


Norris Cole - Ο Rookie των Miami Heat


Ο rookie των Miami Heat Norris Cole σε αποκλειστική του συνέντευξη στο NBA GREECE και το Νίκο Παπαϊωάννου μίλησε για το πώς είναι να παίζει δίπλα στο είδωλό του τον LeBron James και για την ευκαιρία που του παρουσιάζεται να στεφθεί πρωταθλητής.

O... καναπές στον οποίο κοιμόταν ο Norris Cole, κατά τη διάρκεια του lockout του ΝΒΑ, δεν έγινε το ίδιο διάσημος όπως εκείνος του Jeremy Lin. Ισως επειδή η θέση του ήταν στο σαλόνι του σπιτιού των γονιών του, στη γεννέτειρά του, στο Ντέιτον του Οχάιο. Εχοντας επιλεχθεί τον Ιούνιο στο Νο. 28 του ντραφτ από τους Heat, πραγματοποίησε το μεγάλο του όνειρο, να παίξει στο ΝΒΑ. Έγινε ακόμα καλύτερο επειδή συμπαίκτης του είναι ένας από τους παιδικούς του ήρωες, ο LeBron James.
Στην παρθενική του χρονιά έχει πάρει το χρίσμα του 6ου παίκτη, αγωνιζόμενος κατά μέσο όρο 22 λεπτά σκοράροντας 8.7 πόντους κι έχοντας παράλληλα 2.5 ασίστ, 1.7 ριμπάουντ και 1.1 κλέψιμο.
Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του αγώνα των Heat με τους Knicks στο Μαϊάμι, ο Cole είχε το χρόνο και τη διάθεση να μιλήσει για τους πρώτους του μήνες στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
Πριν από λίγους μήνες κοιμόσουν στον καναπέ των γονιών σου και τώρα αγωνίζεσαι μπροστά σε χιλιάδες κόσμου δίπλα σε αστέρια όπως οι LeBron, Wade και Bosh. Πόσο απότομη είναι αυτή η αλλαγή;
Κατ’ αρχήν είναι πανέμορφο συναίσθημα μόνο και μόνο ότι μπορώ και ξαναπαίζω μπάσκετ, μετά το πολύμηνο lockout που νόμιζα ότι δεν θα τελειώσει ποτέ. Κατά τη διάρκειά του δούλευα πολλές ώρες σαν ρομπότ, όμως δεν ήξερα πότε επιτέλους θα φορέσω τη φανέλα της ομάδας μου. Και ξαφνικά η σεζόν είναι γεγονός και παίζουμε πλέον σχεδόν κάθε μέρα (γέλια). Καλύτερα δεν το φανταζόμουν.
Η ζωή στο ΝΒΑ είναι όπως την περίμενες;
Είναι ευλογία να παίζεις με τους καλύτερους. Νιώθω ότι ζω το όνειρό μου σε καθημερινή βάση. Ολα όσα ονειρευόμουν, να προπονούμαι στις καλύτερες εγκαταστάσεις, έχοντας σπουδαίους συμπαίκτες στο πλευρό μου, να παίζω μπροστά σε χιλιάδες κόσμου, έχουν γίνει πραγματικότητα και τ’ απολαμβάνω κάθε μέρα.
Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία στη νέα σου ζωή ως παίκτης του ΝΒΑ;
Θα έλεγα οι προπονήσεις και γενικώς η προσέγγιση της δουλειάς. Όλο το πρόγραμμα. Στο κολέγια, για παράδειγμα, κάναμε βάρη μία ή το πολύ δύο φορές την εβδομάδα. Εδώ στο ΝΒΑ κάνουμε βάρη τέσσερις φορές την εβδομάδα και ταυτόχρονα παίζουμε περισσότερους αγώνες. Άλλη μία πρόκληση είναι το γρηγορότερο τέμπο των αγώνων και το γεγονός ότι η επίθεση είναι λιγότερα δευτερόλεπτα. Είναι ένα θέμα που με δυσκόλεψε.
Το βεβαρημένο πρόγραμμα της σεζόν δεν είναι εξουθενωτικό;
Επειδή αυτή είναι η πρώτη μου σεζόν και δεν γνωρίζω τους ρυθμούς μιας λεγόμενης κανονικής χρονιάς 82 αγώνων, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να βρω ένα μέτρο σύγκρισης. Εμένα μου φαίνεται φυσιολογικό. Του χρόνου ίσως να μου φαίνεται πιο εύκολο.
Παίζεις δίπλα σε δύο .... εργασιομανείς λάτρεις της προπόνησης, όπως είναι οι James και Wade. Είναι τόσο απαιτητικοί με τους συμπαίκτες του όσο φαίνονται;
Και περισσότερο (γέλια). Είναι πάντως πολύ εύκολο να παίζεις δίπλα σε παίκτες που δουλεύουν τόσο σκληρά και που απλοποιούν το παιχνίδι σε τόσο μεγάλο βαθμό για όλους μας. Δουλεύουν σκληρά και στη διάρκεια ενός αγώνα, με αποτέλεσμα να τραβούν πάνω τους όλη την προσοχή των αντιπάλων, με αποτέλεσμα να είμαστε εμείς περισσότεροι ελεύθεροι χωρίς την πίεση της άμυνας. Επιπροσθέτως τόσο ο LeBron όσο και ο Dwyane με σπρώχνουν συνεχώς για να γίνομαι καλύτερος.
Στο Κλίβελαντ μεγάλωσες παρακολουθώντας τον LeBron. Πώς είναι τώρα που τον αποκαλείς συμπαίκτη σου;
Μερικές φορές πιάνω τον εαυτό μου να τσιμπιέται. Από μικρός τον παρακολουθούσα. Ήμουν ένας πολύ μεγάλος θαυμαστής του πιτσιρικάς. Η ευκαιρία που έχω τώρα να παίξω στο πλευρό του μοιάζει με την πραγματοποίηση ενός ονείρου. Όταν πήγαινα σχολείο μιλούσαμε συνεχώς για τις φάσεις που βλέπαμε το προηγούμενο βράδυ στην τηλεόραση και τις εξωπραγματικές κινήσεις του. Ήταν για μένα μεγάλο το σοκ όταν μου τηλεφώνησε λίγες μέρες αφού επιλέχθηκα στο ντραφτ από το Μαϊάμι. Με ρώτησε αν ήμουν στο Κλίβελαντ και μόλις του είπα “ναι” με κάλεσε για να προπονηθούμε μαζί.
Τελικά εξακολουθούν να τον αγαπούν στο Κλίβελαντ ή τον μισούν;
Τον αγαπάνε αλλά δεν θέλουν να του το δείξουν (γέλια).
Οι μέρες του περσμένου Ιουνίου, με αποκορύφωμα την επιλογή στο στο ντραφτ, να σου έχουν μείνει αξέχαστες.
Ήταν ευλογία η επιλογή μου στο ντραφτ. Όταν άκουσα τον κομισσάριο Stern να με προσφωνεί. Δούλεψα πάρα πολύ σκληρά για εκείνη τη στιγμή. Ήταν η ανταμοιβή των κόπων μου.

Βγάζεις τρομερή αυτοπεποίθηση όταν βρίσκεσαι στο παρκέ. Που οφείλεται;Στο ότι είμαι προετοιμασμένος και πολεμιστής. Το πήρα από τους γονείς μου οι οποίοι πάντοτε με παρότρυναν έτσι ώστε να προετοιμάζομαι καλά, είτε μιλάμε για τα μαθήματα ή το μπάσκετ. Μου έλεγαν ότι αν δουλεύεις σκληρά και δεν κοροϊδεύεις τον εαυτό σου, τότε μόνο καλά πράγματα μπορούν να σου συμβούν. Βρίσκομαι στο παρκέ για να επιτύχω και όχι για ν’ αποτύχω

Αποδέχεσαι τον χαρακτηρισμό του φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, που σας τον έχουν αποδώσει ουκ ολίγοι στο ΝΒΑ;Είναι κάτι με το οποίο ζούμε από την πρώτη μέρα της σεζόν. Είναι φυσιολογικό αν το σκεφτείς ψύχραιμα. Πέρυσι η ομάδα έφτασε στους τελικούς κι έχασε, οπότε φέτος με ελαφρώς ενισχυμένο ρόστερ είναι λογικό να μας χαρακτηρίζουν φαβορί. Ομως εμείς απλά συγκεντρωνόμαστε στο να νικάμε όσα περισσότερα ματς μπορούμε και να είμαστε υγιείς μέχρι το τέλος.

Αυτή τη στιγμή έχετε το μεγαλύτερο σερί νικών στο ΝΒΑ με 7 σερί και παίζετε τον τελευταίο σας αγώνα πριν τη διακοπή για το All Star Weekend, απέναντι στους Knicks.Ολοι μιλάνε για την αναβίωση της αντιπαλότητας των Heat με τους Knicks και αυτό νομίζω ότι είναι σπουδαίο για τους φίλους του ΝΒΑ. Είναι ένα πολυαναμενόμενο παιχνίδι. Μιλάμε ίσως για τις δύο πιο hot ομάδες στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή. Θα επικρατεί τρέλα στο γήπεδο. Θα είναι τρομερή η ατμόσφαιρα. Περιμένω να κάνει κάτι εξωπραγματικό ο LeBron και ο Dwyane.

Και είναι πολύ πιθανό στη διάρκεια του αγώνα ν’ αναλάβεις να μαρκάρεις τον Jeremy Lin. Τι ιστορία κι αυτή η Linsanity, έτσι;Ολος ο κόσμος και όχι μόνο η Αμερική, μιλάει για το φαινόμενο αυτό. Είναι μία ξεχωριστή ιστορία, η οποία όμως εμάς δεν μας απασχολεί. Αυτό που μας απασχολεί είναι να κάνουμε καλή δουλειά στο γήπεδο και να περιορίσουμε και τους άλλους σπουδαίους παίκτες της Νέας Υόρκης όπως είναι ο Anthony, o Stoudemire και ο J.R Smith.

Θα τον αντιμετωπίσεις ως αντίπαλο και την Παρασκευή στο Rising Stars Challenge στο περιθώριο του All Star Weekend στο Ορλάντο, όπου και οι δυο σας συμπεριληφθήκατε στις ομάδες των rookies και sophomores την τελευταία στιγμή.Αν δεν ήταν για τον Lin δε νομίζω να είχαν πάρει κι εμένα (γέλια). Είναι πολύ ωραίο που θα συμμετάσχω στο All Star Weekend στο Ορλάντο. Αρχικά είχα κανονίσει να γυρίσω στο σπίτι μου, στο Ντέιτον, αλλά τελικά θα πάω στην Disneyland.

Γνωρίζεις κάτι για την Ελλάδα;Φυσικά. Εμαθα στο σχολείο ότι είναι η γεννέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και αυτό είναι το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό, μαζί φυσικά με τα υπέροχα νησιά σας. Ξέρω ότι στην Αθήνα έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2004.

Το Μαϊάμι έχει πολλούς υποστηρικτές στην Ελλάδα, θέλεις να τους στείλεις κάποιο μήνυμα μέσω του ΝΒΑ GREECE;Ευχαριστούμε για την υποστήριξη και θέλουμε να συνεχίσετε να μας στηρίζετε. Εμείς από την πλευρά μας δεν θα σταματήσουμε να δουλεύουμε σκληρά έτσι ώστε να εμφανίζουμε στο παρκέ ένα καλό μπασκετικό «προϊόν», που θα σας ψυχαγωγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Live Scores απο Ποδοσφαιρο, Τεννις, Μπασκετ, Ραγκμπι, Χοκεϊ και Χαντμπολ

SerreSport Videos

SerreSport


στο Facebook, στο Youtube



SerreSport App

SerreSport Toolbar

Κατεβάστε τώρα τη νέα μας γραμμή εργαλείων SerreSport που λειτουργεί σε Firefox, Chrome, Safari και Internet Explorer.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το SerreSport Toolbar.
Άνοιγμα Συνομιλίας