Live Scores

Translation

Translator: English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

High-Low

Χάρης Σταύρου


Σε ρυθμούς All Star Game κινείται η ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε. Γιατί ο Derrick Rose ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της και τι έκαναν ο Dwyane Wade με τον David Stern για να μπει αρνητικό πρόσημο μπροστά από το όνομά τους; Διαβάστε τις λεπτομέρειες στη στήλη High-Low του NBA Greece.

Το All Star Game κυριάρχησε την εβδομάδα που μας πέρασε και η στήλη High-Low δεν θα μπορούσε παρά να κινηθεί στους ρυθμούς του. Οι πρωταγωνιστές της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής γεμίζουν τις επιλογές μας, με τους Rose, Durant, Bryant, αλλά και τους Love, Jeremy Evans να έχουν την τιμητική τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τους Dwyane Wade-David Stern που έκαναν από ένα φάουλ ο καθένας, με αποτέλεσμα να φιλοξενούνται στις Low επιλογές μας. Διαβάστε αναλυτικά και επιλέξτε τις παραπομπές για να βρεθείτε στο... original κείμενο κάθε επιλογής.


HIGH

1) Derrick Rose

Είναι high γιατί: Η εβδομάδα που πέρασε ήταν γι' αυτόν ονειρική. Υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 14 ετών με την Adidas που θα του αποφέρει από 180 μέχρι 260 εκατομμύρια δολάρια (!), άκουσε στη συνέχεια τον LeBron James να δηλώνει ότι "αυτός έχει αλλάξει την έννοια του όρου play maker" και κέρδισε ακόμα περισσότερους πόντους στην εκτίμησή μας αποφεύγοντας να χορέψει πλάι στους τέσσερις συμπαίκτες του στη βασική πεντάδα της Team East κατά την παρουσίασή τους πριν το ματς της Κυριακής.

Παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους διασημότερους αστέρες του ΝΒΑ, ο Rose παραμένει ταπεινός. Δεν προκαλεί με τη συμπεριφορά του, προτιμά να μιλάει με τις πράξεις του στο παρκέ και γι' αυτό το λόγο θα κάνει σπουδαία καριέρα. Είναι ήδη ο Βασιλιάς του Chicago, το πρόσωπο της Adidas και το παράδειγμα επαγγελματία για κάθε αθλητή που σέβεται τον εαυτό του.

2) Kobe Bryant

Είναι high γιατί: Έχει φάει τα All Star Game με το κουτάλι, έχει κερδίσει τέσσερις φορές το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη και στο Orlando έκανε αυτό που όλοι περίμεναν. Ξεπέρασε τον Michael Jordan σε σύνολο πόντων, έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΝΒΑ και συνεχίζει... Μνεία πρέπει να γίνει φυσικά και στον LeBron James, που με τα έξι εύστοχα τρίποντα που πέτυχε ισοφάρισε την επίδοση του Mark Price. Ακόμα κι εδώ πάντως, ο Kobe επικράτησε στη μονομαχία του με τον σταρ των Heat, αφού στην κρίσιμη φάση τον προκάλεσε να σουτάρει "την αναθεματισμένη μπάλα". Τι έκανε ο James; Πάσαρε λάθος και έχασε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα της Ανατολής.

3) Kevin Durant

Είναι high γιατί: Όπως και ο Rose, επιλέγει να χτίζει τον προφίλ του με πράξεις στο παρκέ. Ο σταρ των Thunder απόλαυσε το All Star Weekend, μπήκε από το παράθυρο στον διαγωνισμό τριπόντων για να καλύψει τη θέση του τραυματία Joe Johnson και διεκδίκησε τον τίτλο του κορυφαίου μπόμπερ χάνοντας στις λεπτομέρειες από τον Kevin Love. Αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στον αγώνα της Κυριακής, τον οποίο αντιμετώπισε με σοβαρότητα από το πρώτο δευτερόλεπτο, απείλησε το απόλυτο ρεκόρ των 42 πόντων του Wilt Chamberlain που κρατάει από το 1962 και απέδειξε ακόμα και σε αυτό το παιχνίδι ότι σκοπεύει να κυριαρχήσει για πολλά χρόνια. Η ατάκα "τέτοια All Star Game θέλει να βλέπει ο κόσμος" είναι ενδεικτική του ανταγωνιστικού πνεύματος που τον διακρίνει.

4) Jeremy Evans

Είναι high γιατί: Ελάχιστοι τον γνώριζαν, όλοι όμως έμαθαν ότι πρόκειται για έναν από τους πιο αλτικούς παίκτες στον κόσμο. Όπως και ο Durant, έτσι και ο Evans μπήκε από το παράθυρο στον διαγωνισμό καρφωμάτων, αντικαθιστώντας τον τραυματία Iman Shumpert. Στην πρώτη του προσπάθεια αποδοκιμάστηκε, όμως η δεύτερη και η τρίτη ήταν εξαιρετικές. Πρώτα πέρασε πάνω από τον Gordon Hayward καρφώνοντας ταυτόχρονα δυο μπάλες και στη συνέχεια πήδηξε πάνω από έναν ταχυδρόμο μιμούμενος τον θρυλικό Karl Malone. Ο forward των Jazz παίζει ελάχιστα στο πρωτάθλημα, αλλά ο κόσμος που έκρινε για πρώτη φορά την έκβαση του διαγωνισμού, μάλλον τον λάτρεψε.

5) Kevin Love

Είναι high γιατί: Είναι ίσως ο πιο πλήρης power forward αυτή τη στιγμή σε όλο το ΝΒΑ. Εντάξει, δεν μάθαμε στο Orlando ότι μπορεί να σουτάρει, όμως πόσοι περίμεναν ότι ο παίκτης των Timberwolves θα κερδίσει τον διαγωνισμό τριπόντων; Ο Love βελτιώνει συνεχώς το παιχνίδι του, είναι σταρ, έχει αυτοπεποίθηση και αν συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, είναι σίγουρο ότι θα αφήσει εποχή. Όταν έμαθε ότι θα διαγωνιστεί για τον τίτλο του κορυφαίου σουτέρ, είχε δηλώσει πως "Θα πάω για να κερδίσω, ξέρω ότι μπορώ και θα το αποδείξω και στην πράξη". Μακάρι κάθε παίκτης να είχε την αυτοπεποίθησή του.

6) Kyrie Irving

Είναι high γιατί: Στο Rookie Challenge της Παρασκευής έκανε πράγματα και θαύματα. Καλά τα καρφώματα χωρίς αντίπαλο του Blake Griffin, όμορφες οι πάσες του Ricky Rubio, όμως η ουσία είναι αυτή που μετράει, ακόμη και σε τέτοιους αγώνες. Γι' αυτό και ο play maker των Cavaliers εκτέλεσε την Team Shaq με 34 πόντους και 8/8 τρίποντα. Ο Irving είναι στα 20 του και με μόλις δυο μήνες στο ΝΒΑ ένας από τους καλύτερους play maker του πρωταθλήματος και σε 2-3 χρόνια θα συγκαταλέγεται στους κορυφαίους. Το ζητούμενο, βέβαια, είναι να ξεφύγει η ομάδα του Cleveland από τη μετριότητα, ώστε να μην εξελιχθεί ο νεαρός σκόρερ στον νέο John Wall που φέτος επηρεάζεται από τη συνολικά κακή εικόνα των Wizards.

7) Tony Parker

Είναι high γιατί: Όλα του πηγαίνουν δεξιά, ακόμη κι όταν μιλάμε για τον διαγωνισμό επιδεξιοτήτων που κατέκτησε φέτος ο Γάλλος σταρ των San Antonio Spurs. Εχει το πόδι κολλημένο στο γκάζι από την πρώτη μέρα της φετινής περιόδου, απολαμβάνει στα 30 του την 11η σεζόν στο ΝΒΑ και έχει αφήσει στο παρελθόν τους τραυματισμούς που τον ταλαιπωρούσαν. Το γεγονός ότι το έπαθλο του Skills Challenge ήταν μια υποτροφία 25 χιλιάδων δολαρίων του έδωσε κίνητρο και η νίκη του επί των Deron Williams, Rajon Rondo, Russell Westbrook, Kyrie Irving, John Wall είναι άλλο ένα ξεχωριστό παράσημο στο πλούσιο βιογραφικό του.

8) Russell Westbrook

Είναι high γιατί: Αν κάποιος ξεχώρισε μετά τους Durant, James, Bryant στο παιχνίδι της Κυριακής, αυτός ήταν ο σταρ των Thunder. Σκόραρε 17 από τους 21 πόντους του στη δεύτερη περίοδο, επιτέθηκε στο αντίπαλο καλάθι με απίστευτη μανία, κυριάρχησε στα στιγμιότυπα και σε ένα ματς που μεταδόθηκε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, απέδειξε ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από έναν άλλο αστέρα του πρωταθλήματος, τον Derrick Rose. Ο Westbrook είναι εκπληκτικός αθλητής και αν καταφέρει να περιορίσει τα λάθη, τότε θα κάνει σπουδαία καριέρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή τη στιγμή αποτελεί εφιάλτη για κάθε αντίπαλο play maker.

9) Jeremy Lin

Είναι high γιατί: Δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την γιορτή και κατάφερε με την ευστροφία του να δώσει όμορφο χρώμα σε μια προσωπική συνέντευξη τύπου που θα μπορούσε να εξελιχθεί γι' αυτόν σε αγγαρεία. Ο νεαρός guard των Knicks βρέθηκε ενώπιον των εκπροσώπων του τύπου και απάντησε με υπομονή σε κάθε σοβαρή, αστεία, γελοία, αλλόκοτη, προβοκατόρικο ερώτηση που του απευθύνθηκε. Αφού εξήγησε ότι "Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον Shaquille O' Neal γιατί απουσίασε αδικαιολόγητα από την πρωινή προπόνηση" ο Lin παραδέχθηκε πως "Ο Carmelo Anthony είναι αντίθετα με αυτό που όλοι πιστεύουν ο παίκτης που με προσέχει περισσότερο".
Υπερασπίστηκε τον παίκτη που όλοι πυροβολούν για τη μέτρια φετινή πορεία της ομάδας της Νέας Υόρκης και είχε να πει έναν καλό λόγο για όλους. Θα πει κανείς πως αυτή είναι λογική αντίδραση για έναν νεαρό παίκτη που πετάχτηκε από το πουθενά, όμως ο Lin δείχνει προσγειωμένος και όταν τον ρωτούν αν έχει αγοράσει κάτι με τα πολλά χρήματα που έβγαλε μέσα σε μερικές εβδομάδες, συνεχίζει να απαντάει πως παραμένει ολιγαρκής.

10) Kevin Johnson

Είναι high γιατί: Όλοι περίμεναν πως δεν θα καταφέρει να κρατήσει τους Kings στη φυσική τους έδρα, όμως ο δήμαρχος του Sacramento και παλιά δόξα των Phoenix Suns πέτυχε το ακατόρθωτο. Συγκέντρωσε χορηγίες για την ανέγερση ενός νέου γηπέδου, έπεισε τους αδελφούς Maloof ότι το μέλλον των Βασιλιάδων είναι συνυφασμένο με την πόλη που τους αγκαλιάζει εδώ και χρόνια και διατήρησε το Sacramento στον χάρτη του ΝΒΑ. Η μετακόμισή τους είτε στο Anaheim, είτε στο Seattle έμοιαζε στο ξεκίνημα της σεζόν κάτι περισσότερο από πιθανή, όμως ο Kevin Johnson δεν συμβιβάστηκε, πάλεψε σκληρά και τώρα μπορεί να αισθάνεται περήφανος για τη μεγαλύτερη νίκη της πολιτικής του καριέρας.


LOW

1) Dwyane Wade

Είναι low γιατί: Σε ένα παιχνίδι-γιορτή, έχασε την αυτοκυριαρχία του και με ένα αντιαθλητικό φάουλ έσπασε τη μύτη του Kobe Bryant. Οι δυο παίκτες είχαν πάντα σκληρές μονομαχίες, όμως η κίνηση του Wade σχολιάστηκε αρνητικά γιατί ήρθε σε μια στιγμή που δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος. Δήλωσε ότι δεν έχει διάθεση να απολογηθεί, ούτε στον κόσμο, ούτε στον Bryant και το κυριακάτικο ντέρμπι στο Staples Center απέκτησε ξαφνικά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για να δούμε πως θα αντιδράσουν οι δυο παίκτες σε ένα ματς που αυτή τη φορά θα έχει επίσημο χαρακτήρα και άρωμα play off.

2) David Stern

Είναι low γιατί: Ενώ συνολικα στο All Star Weekend έκανε εξαιρετικές προσπάθειες σε πολλά μέτωπα (Hornets, Kings κτλ.), χάλασε την εικόνα του όταν στριμώχτηκε για να απαντήσει σχετικά με την ανταλλαγή του Chris Paul στους Lakers. "Δεν έθεσα κανένα βέτο, η Νέα Ορλεάνη αρνήθηκε την πρόταση που κατατέθηκε" δήλωσε ο κομισάριος του ΝΒΑ και συνέχισε: "Ναι, εγώ διοικώ τους Hornets, αλλά ας μην σπαταλούμε το χρόνο του κόσμου".

Ο δημοσιογράφος ζήτησε από τον Stern να απαντήσει στο ερώτημα πως κρίνει τη συγκεκριμένη απόφαση δυο μήνες μετά και στην ουσία μίλησε εξ' ονόματος των οπαδών των Hornets και των Lakers. Οχι μόνο δεν πήρε ξεκάθαρη απάντηση, αλλά είδε και τον κομισάριο να τον ειρωνεύεται φέρνοντας στο προσκήνιο μια προσωπική τους κόντρα σχετικά με το αν ο Marc Gasol είχε τα φόντα να αγωνιστεί κάποια στιγμή στην καριέρα του σε All Star Game. Άτυχη στιγμή για τον κ. Stern.

3) Οι θεατές του All Star Weekend

Είναι low γιατί: Αποδοκίμασαν έντονα τον Jeremy Evans στον διαγωνισμό καρφωμάτων, επειδή απέτυχε στην πρώτη του προσπάθεια και δεν τον χειροκρότησαν όταν ανακοινώθηκε ότι κέρδισε! Μια μέρα μετά, γέμισαν ξανά το Amway Center για το ματς ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή, όμως μέχρι το τέταρτο δωδεκάλεπτο το γήπεδο έμοιαζε άδειο! Ο κόσμος της πόλης δεν αγκάλιασε όπως θα περίμενε κανείς το All Star Game, έστω κι αν το Orlando σε συνεργασία με τους παράγοντες της λίγκας διοργάνωσαν ένα εξαιρετικό τριήμερο από το οποίο έλειψαν τα απρόοπτα.

4) Rasheed Wallace

Είναι low γιατί: Ενάμιση χρόνο μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, έχει γίνει... μαϊντανός. Κάνει προσευχές για ένα τελευταίο συμβόλαιο, μιλάει με τους Lakers για να παίξει στο Los Angeles μέχρι το τέλος της σεζόν και είναι άλλος ένας από τους παλαίμαχους που προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους ότι έχουν ακόμη καύσιμα στο ρεζερβουάρ. Κι όλα αυτά την ώρα που ο Allen Iverson βλέπει ομάδα ποδοσφαίρου σάλας να προσπαθεί να τον πείσει να αγωνιστεί με τη φανέλα της, δίνοντάς του κίνητρο το ελεύθερο να απέχει από τις προπονήσεις. "We talk about practice;" φέρεται να είπε ο Answer, όμως η φήμη δεν ήταν δυνατό να διασταυρωθεί...

5) Deron Williams

Είναι low γιατί: Παρά το γεγονός ότι παίζει εξαιρετικό μπάσκετ τον τελευταίο μήνα, έκανε ένα "αντιαθλητικό φάουλ" που μπορεί να τον στιγματίσει. Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφόρησαν στη διάρκεια του All Star Game, ο σταρ των Nets εκμυστηρεύτηκε σε παίκτες των Mavericks (προφανώς στον Dirk Nowitzki) ότι σκοπεύει να μετακομίσει το καλοκαίρι στο Dallas. Η πληροφορία έκανε τον γύρο του κόσμου μέσα σε μερικές ώρες και στο New Jersey νιώθουν πλέον άβολα. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Nets θα μεταφερθούν την επόμενη σεζόν στο νεόδμητο Barclays Center του Brooklyn και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να συνδυαστεί η μετακίνησή τους με την απώλεια του κορυφαίου τους παίκτη.

6) Dwight Howard

Είναι low γιατί: Μπορεί να έχει κάθε δικαίωμα να ζητάει ανταλλαγή, όμως κάνει κακό τόσο στην ομάδα του, όσο και στην πόλη που τον έχει αγκαλιάσει όσο κανέναν. Την Κυριακή και ενώ όλοι ετοιμάζονταν για το κυρίως μενού του All Star Game, μια φήμη που κυκλοφόρησε λίγο έλειψε να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Σύμφωνα με αυτή, οι Lakers, οι Magic και οι Raptors είχαν συμφωνήσει σε ένα mega trade που θα έστελνε τον Howard στο Los Angeles, μαζί με τον Turkoglu και τον Nelson. Οι παράγοντες της ομάδας του Orlando την διέψευσαν, όμως η ουσία είναι ότι για άλλη μια φορά βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Όσο πάντως θα πλησιάζουμε στο deadline της 15ης Μαρτίου, τόσο θα πληθαίνουν και οι φήμες.

7) Danny Ainge

Είναι low γιατί: Δεν έβαλε μυαλό μετά από όσα έγιναν εξαιτίας της φήμης που ήθελε τον Paul Pierce να βρίσκεται στους υπό παραχώρηση παίκτες. Ένα μήνα μετά, ο general manager των Celtics αφήνει να εννοηθεί ότι σε αυτή τη μοίρα βρίσκεται ο Ray Allen, ο οποίος όντως αποτελεί ένα πολύ καλό αντάλλαγμα για ομάδες που χρειάζονται έναν παίκτη να τις ανεβάσει επίπεδο. Παρόλα αυτά, οι κινήσεις του Ainge δεν είναι ακριβώς αυτές που θα περίμενε ο κόσμος της Βοστώνης, που βλέπει την ομάδα να έχει χάσει τη χημεία και την αγωνιστική της ταυτότητα. Σε αυτές τις περιπτώσεις φταίει (σχεδόν) πάντα ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα και ο Ainge δείχνει να περνάει άσχημο φεγγάρι.

8) Los Angeles Lakers

Είναι low γιατί: Χρειάζονται παίκτες για να γεμίσουν τον πάγκο τους, έχουν θυγατρική ομάδα στην D-League, αλλά είδαν τον καλύτερο παίκτη της να μετακομίζει στους Nets! O λόγος για τον Gerald Green που επιστρέφει στο ΝΒΑ μετά από τρία χρόνια για να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους. Δεν είναι κακός παίκτης, μπορούσε να δώσει λύσεις στη θέση που έμεινε κενή μετά την αποχώρηση του Shannon Brown για τους Suns και βρισκόταν εκτός πρωταθλήματος και εξαιτίας κάποιων άτυχων συγκυριών που του έκοψαν τη φόρα μετά τις δυο πρώτες καλές της επαγγελματικής του καριέρας.

9) Philadelphia Sixers

Είναι low γιατί: Το εξαιρετικό τους ξεκίνημα έχει διαδεχθεί μια φυσιολογική αγωνιστική κάμψη. Μόνο που οι πέντε σερί ήττες είναι πολλές και η δικαιολογία της απουσίας του τραυματία Spencer Hawes μάλλον λίγη για να τις δικαιολογήσει. Ο Doug Collins κάνει σπουδαία δουλειά σε μια ομάδα με καλούς παίκτες, αλλά χωρίς αυτόν που θα ξεχωρίσει, όμως η εικόνα της στα τελευταία παιχνίδια δεν είναι καλή και χαλάει ότι με κόπο έχει χτιστεί στο πρώτο μισό της περιόδου.

10) Lamar Odom

Είναι low γιατί: Περνάει την χειρότερη σεζόν της καριέρας του, δεν δείχνει να βρίσκει αντίδοτο και εσχάτως έχει τεθεί εκτός ομάδας εξαιτίας ενός οικογενειακού προβλήματος. Ο έμπειρος forward απογοητεύτηκε από το γεγονός ότι οι Lakers τον παραχώρησαν στους Mavericks για το τίποτα και ακούγεται έντονα ότι ζητάει να αποδεσμευτεί για να κάνει πράξη αυτό που σκεφτόταν πριν την έναρξη της περιόδου: Να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Θα είναι κρίμα για έναν παίκτη που έχει πετύχει πολλά στην πορεία του στο ΝΒΑ.

Link:http://master.ylmz.com/article/1670180/high-low-meros-enato

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Live Scores απο Ποδοσφαιρο, Τεννις, Μπασκετ, Ραγκμπι, Χοκεϊ και Χαντμπολ

SerreSport Videos

SerreSport


στο Facebook, στο Youtube



SerreSport App

SerreSport Toolbar

Κατεβάστε τώρα τη νέα μας γραμμή εργαλείων SerreSport που λειτουργεί σε Firefox, Chrome, Safari και Internet Explorer.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το SerreSport Toolbar.
Άνοιγμα Συνομιλίας