Live Scores

Translation

Translator: English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Τέταρτος ο Γιαννιώτης (10 χλμ. κολύμβηση)

Ο Σπύρος Γιαννιώτης τερμάτισε τέταρτος στα 10χλμ. μαραθώνιας κολύμβησης. Χρυσός Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο Τυνήσιος Ουσάμα Μελούλι.

Σπύρος Γιαννιώτης

Ο Σπύρος Γιαννιώτης τερμάτισε τέταρτος στα 10χλμ. μαραθώνιας κολύμβησης στη πιο συγκλονιστική προσπάθεια Έλληνα αθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στη Σαγκάη.... κράτησε ακόμα και το αργυρό μετάλλιο στο πρώτο μισό του 6ου και τελευταίου επίπονου γύρου, όμως ο μεγάλος Γερμανός Τόμας Λουρτζ που ήταν 4ος προσπέρασε τόσο τον Γιαννιώτη, όσο και τον Καναδό νικητή στο test event τον Αύγουστο του 2011, Ρίτσαρντ Γουάινμπεργκερ.
Ο Κερκυραίος κολυμβητής δεν κατάφερε το στόχο του που ήταν η κατάκτηση ενός ολυμπιακού μεταλλίου του, "το απωθημένο μου", όπως έχει επαναλάβει αρκετές φορές, ωστόσο επιβεβαίωσε πως είναι ο καλύτερος κολυμβητής της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έγινε ξανά Ολυμπιονίκης μετά τις δύο συμμετοχές σε τελικούς στην πισίνα στην Αθήνα το 2004 (σ.σ. 7ος στα 400μ. ελεύθερο και 5ος στα 1.500μ. ελεύθερο).
Μπορεί ο Γιαννιώτης και ο προπονητής του, Νίκος Γέμελος να ολοκλήρωσαν τη "μαραθώνια" προσπάθεια τους με στόχο το Λονδίνο δίχως το πολυπόθητο μετάλλιο, ωστόσο είχαν τη μεγαλύτερη κερκίδα στο Χάιντ Παρκ. Μέχρι και το BBC έκανε αναφορά στους συγγενείς του Γιαννιώτη που "κατέβηκαν" από το Λίβερπουλ για να παρακολουθήσουν τον αγαπημένο τους αθλητή.
Χρυσός Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο Τυνήσιος Ουσάμα Μελούλι. Ο σπουδαιότερος Αφρικανός κολυμβητής είχε... γερά πνευμόνια και έκανε το break στα πρώτα μέτρα του 6ου και τελευταίου γύρου σε μια κίνηση που δεν συνηθίζεται, αφήνοντας πίσω τις μεγαλύτερες μορφές του αγωνίσματος.
Ο Μελούλι έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος κολυμβητής με νίκες στην πισίνα και στη μαραθώνια κολύμβηση. Είχε νικήσει στα 1,500μ. ελεύθερο στο Πεκίνο, ενώ στο Λονδίνο ο αμερικανοτραφής κολυμβητής ήταν τρίτος.
Ο Λουρτζ ανέβηκε και πάλι στο βάθρο. Αυτή τη φορά στη δεύτερη θέση μετά την τρίτη θέση του στο Πεκίνο. Τρίτος ήταν ο 22χρονος Γουάινμπεργκερ.
Οι πρώτοι δέκα:

1.Ουσάμα Μελούλι (Τυνησία) 1:49:55.1
2.Τόμας Λουρτζ (Γερμανία) 1:49:58.5
3.Ρίτσαρντ Γουάινμπεργκερ (Καναδάς) 1:50:00.3
4.Σπύρος Γιαννιώτης (Ελλάδα) 1:50:05.3
5.Ντάνιελ Φογκ (Μ.Βρετανία) 1:50:37.3
6.Σεργκέι Μπολσάκοβ (Ρωσία) 1:50:40.1
7.Βλάντιμιρ Ντιάτσιν (Ρωσία) 1:50:42.8
8.Αντρέας Βασμπέργκερ (Γερμανία) 1:50:44.4
9.Πέτερ Στόιτσοφ (Βουλγαρία) 1:50:46.2
10.Άλεξ Μέγιερ (ΗΠΑ) 1:50:48.2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Live Scores απο Ποδοσφαιρο, Τεννις, Μπασκετ, Ραγκμπι, Χοκεϊ και Χαντμπολ

SerreSport Videos

SerreSport


στο Facebook, στο Youtube



SerreSport App

SerreSport Toolbar

Κατεβάστε τώρα τη νέα μας γραμμή εργαλείων SerreSport που λειτουργεί σε Firefox, Chrome, Safari και Internet Explorer.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το SerreSport Toolbar.
Άνοιγμα Συνομιλίας