Live Scores

Translation

Translator: English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Η Τσέλσι Πρωταθλήτρια Ευρώπης

Μπάγερν Μονάχου - Τσέλσι 1-1 (3-4 πεν.)

Η Τσέλσι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της, επικρατώντας της Μπάγερν με 4-3 στα πέναλτι, μέσα στο Μόναχο! Ήρωες οι Ντιντιέ Ντρογκμπά και Πετρ Τσεχ.
Σκόρερς: 83' Τόμας Μίλερ / 88' Ντρογκμπά
Γήπεδο: "Fußball Arena München"
Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)


Η Τσέλσι κατέκτησε το Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της, επικρατώντας στα πέναλτι (4-3) της Μπάγερν μέσα στο Μόναχο.

Η κανονική διάρκεια του τελικού και η παράταση ολοκληρώθηκαν με σκορ 1-1, ενώ ήρωες για τους Άγγλους ήταν οι Ντιντιέ Ντρογκμπά και Πετρ Τσεχ.

Ο Ντρογκμπά στο 88' κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 και να οδηγήσει το ματς στην παράταση, απαντώντας στο γκολ του Τόμας Μίλερ από το 83'.

Ο Ιβοριανός στο 3ο λεπτό της παράτασης έκανε πέναλτι στον Ριμπερί, αλλά ο Πετρ Τσεχ απέκρουσε την εκτέλεση του Άριεν Ρόμπεν.

Στην διαδικασία των πέναλτι ο Μάνουελ Νόιερ απέκρουσε την εκτέλεση του Μάτα, αλλά εν συνεχεία ο Τσεχ απέκρουσε αυτήν του Όλιτς και έκανε το ίδιο και στην 5η του Σβάινσταϊγκερ, βρίσκοντας την μπάλα, η οποία εν συνεχεία χτύπησε στο δοκάρι.

Η 5η εκτέλεση της Τσέλσι ήταν του Ντρογκμπά, ο οποίος ευστόχησε και χάρισε το τρόπαιο στην Τσέλσι του Ρομπέρτο Ντι Ματέο.

Πρώτη φορά χαμένοι οι Γερμανοί

Η Μπάγερν έχασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε διαδικασία των πέναλτι στο Champions League, ενώ η Τσέλσι επικράτησε σε αυτή για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Θυμίζουμε πως στον πρώτο της τελικό το 2008 στην διαδικασία των πέναλτι είχε χάσει η Τσέλσι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι Βαυαροί από την άλλη έμειναν στα 4 τρόπαια, δεν έφτασαν την Λίβερπουλ και πλέον έχουν 5 χαμένους τελικούς.

Για δεύτερη σερί φορά χάνει ομάδα στην έδρα της τον τελικό, με πρώτη να είναι η νίκη της Λίβερπουλ το 1984 στην Ρώμη επί της Ρόμα (το πήραν το 1958 η Ρεάλ και το 1965 η Ίντερ).

Στο Champions League η Τσέλσι

Μαζί με το τρόπαιο η Τσέλσι κέρδισε και την συμμετοχή της στο επόμενο Champions League, κάτι που σημαίνει πως η Τότεναμ θα αγωνιστεί στο Europa League.
 
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Τιμοστσούκ, Κοντέντο, Σβάινσταϊγκερ, Κρόος, Τόμας Μίλερ (87' Βαν Μπάουτεν), Ρόμπεν, Ριμπερί (96' Όλιτς), Μάριο Γκόμεθ.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Μποζίνγκουα, Γκάρι Κέιχιλ, Νταβίντ Λουίζ, Άσλεϊ Κόουλ, Όμπι Μίκελ, Λάμπαρντ, Μπέρτραντ (73' Μαλουντά), Μάτα, Καλού (84' Τόρες), Ντρογκμπά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Live Scores απο Ποδοσφαιρο, Τεννις, Μπασκετ, Ραγκμπι, Χοκεϊ και Χαντμπολ

SerreSport Videos

SerreSport


στο Facebook, στο Youtube



SerreSport App

SerreSport Toolbar

Κατεβάστε τώρα τη νέα μας γραμμή εργαλείων SerreSport που λειτουργεί σε Firefox, Chrome, Safari και Internet Explorer.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το SerreSport Toolbar.
Άνοιγμα Συνομιλίας