Live Scores

Translation

Translator: English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Πορτογαλία - Ισπανία 0-0 (2-4 πεν.) (Euro 2012)

Η Ισπανία νίκησε με 4-2 την Πορτογαλία στην διαδικασία των πέναλτι (0-0 κ.δ. και παράταση) και πέρασε στον τελικό του Euro 2012, όπου περιμένει Γερμανία ή Ιταλία. Τρίτος σερί τελικός για την "Furia Roja".




Γήπεδο: "Donbass Arena", Ντόνετσκ
Διαιτητής: Τσιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Η Ισπανία προκρίθηκε στον τελικό του Euro 2012, καθώς νίκησε με 4-2 στην διαδικασία των πέναλτι την Πορτογαλία, ενώ η κανονική διάρκεια και η παράταση του ημιτελικού ολοκληρώθηκαν χωρίς τέρματα.
 
Την ερχόμενη Κυριακή λοιπόν η "Furia Roja" θα παίξει σε 3ο σερί τελικό μεγάλης διοργάνωσης, κάτι που έχει κάνει μόνο η Γερμανία (1972, 1974, 1976).
Οι Γερμανοί μάλιστα ενδεχομένως να είναι οι αντίπαλοι των Ισπανών την Κυριακή στον τελικό του Κιέβου, καθώς αντιμετωπίζουν την Ιταλία στον δεύτερο ημιτελικό την Πέμπτη (21:45).

Αν τα "πάντσερ" τα καταφέρουν κόντρα στην "σκουάντρα ατζούρα", τότε θα έχουμε επανάληψη του τελικού του Euro 2008, ενώ η Ισπανία αν πάρει το τρόπαιο θα γίνει η πρώτη που κατακτά 3 σερί μεγάλες διοργανώσεις (η Δ.Γερμανία είχε χάσει τον τελικό Euro 1976 από την Τσεχοσλοβακία του Πανένκα).

Η διαδικασία των πέναλτι ξεκίνησε ιδανικά για τους Πορτογάλους με τον Ρουί Πατρίσιο να αποκρούει την εκτέλεση του Τσάμπι Αλόνσο, αλλά εν συνεχεία έκανε το ίδιο ο Κασίγιας στην εκτέλεση του Ζοάο Μοουτίνιο.

Μετά από 5 γκολ (το τελευταίο με τον Σέρχιο Ράμος αλά... Πανένκα), ο Μπρούνο Άλβες εκτέλεσε το 4ο πέναλτι της Πορτογαλίας και αστόχησε με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο τελικά δεν εκτέλεσε πέναλτι (ήταν στο πρόγραμμα για το 5ο), καθώς ο Σεσκ Φάμπρεγκας ευστόχησε στο 5ο της Ισπανίας και της χάρισε την νίκη-πρόκριση, με την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι και εν συνεχεία να καταλήγει στα δίχτυα.

Αυτή είναι η 4η φορά που η Ισπανία φτάνει στα ημιτελικά του Euro και σε όλες έχει προκριθεί στον τελικό, όπου έχει πάρει το τρόπαιο το 1964 και το 2008, ενώ έχει χάσει το 1984.

Η Πορτογαλία από την άλλη έφτασε επίσης για 4η φορά στα ημιτελικά, αλλά έχει μόνο έναν τελικό, τον χαμένο του 2004 από την Ελλάδα.

Τα πέναλτι

ΙΣΠΑΝΙΑ: Τσάμπι Αλόνσο... ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΡΟΥΙ ΠΑΤΡΙΣΙΟ!!
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ζοάο Μοουτίνιο... ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΚΑΣΙΓΙΑΣ!!
ΙΣΠΑΝΙΑ: Ινιέστα... ΓΚΟΛ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πέπε... ΓΚΟΛ
ΙΣΠΑΝΙΑ: Πικέ... ΓΚΟΛ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Νανί... ΓΚΟΛ
ΙΣΠΑΝΙΑ: Σέρχιο Ράμος... ΓΚΟΛ (αλά Πανένκα)
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Μπρούνο Άλβες... ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΔΟΚΑΡΙ!!!!!
ΙΣΠΑΝΙΑ: Φάμπρεγκας... ΓΚΟΛ!!!!!!

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ:
Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Πέπε, Μπρούνο Άλβες, Φάμπιο Κοεντράο, Μιγκέλ Βελόζο (106' Κουστόντιο), Ραούλ Μεϊρέλες (113' Σιλβέστρε Βαρέλα), Ζοάο Μοουτίνιο, Νανί, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ούγκο Αλμέιδα (81' Νέλσον Ολιβέιρα).

ΙΣΠΑΝΙΑ:
Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι (87' Πέδρο), Τσάμπι Αλόνσο, Νταβίντ Σίλβα (60' Χεσούς Νάβας), Ινιέστα, Νεγκρέδο (54' Φάμπρεγκας).

Για το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα του Euro 2012 κάντε κλικ εδώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Live Scores απο Ποδοσφαιρο, Τεννις, Μπασκετ, Ραγκμπι, Χοκεϊ και Χαντμπολ

SerreSport Videos

SerreSport


στο Facebook, στο Youtube



SerreSport App

SerreSport Toolbar

Κατεβάστε τώρα τη νέα μας γραμμή εργαλείων SerreSport που λειτουργεί σε Firefox, Chrome, Safari και Internet Explorer.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το SerreSport Toolbar.
Άνοιγμα Συνομιλίας