Live Scores

Translation

Translator: English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Ο Μεγάλος Τελικός του Euro 2012

Οι δύο τελευταίες παγκόσμιες πρωταθλήτριες, η Ισπανία και η Ιταλία, τίθενται αντιμέτωπες στον τελικό του Euro 2012 την Κυριακή στο Κίεβο (21:45).


Η "Furia Roja" είναι πολύ κοντά σε ένα ιστορικό ρεκόρ, καθώς έχοντας κατακτήσει το Euro 2008 και το Μουντιάλ 2010, αν πάρει και αυτό το τρόπαιο θα γίνει η πρώτη χώρα στην ιστορία που κατακτά τρεις σερί μεγάλες διοργανώσεις.

Πέραν από δεύτερος σερί, αυτός είναι ο 4ος τελικός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για την Ισπανία. Έχει δύο τρόπαια, νικώντας το 1964 στον τελικό την Σοβιετική Ένωση και το 2008 την Γερμανία, ενώ έχασε το 1984 από την Γαλλία.

Από την άλλη η Ιταλία παίζει σε τελικό για 3η φορά, έχει ένα τρόπαιο το 1968, όταν και νίκησε στον τελικό την Γιουγκοσλαβία, ενώ έχασε το 2000 από την Γαλλία.

Για την ιστορία, εντελώς διαφορετικά είναι τα δεδομένα στα Μουντιάλ, με την Ισπανία να έχει μόνο ένα τρόπαιο στον μοναδικό της τελικό (2010), ενώ η Ιταλία έχει 4 τρόπαια και συνολικά 6 τελικούς.

Όπως και στην πρεμιέρα

Θυμίζουμε πως οι αντίπαλοι του τελικού έχουν ήδη παίξει αντίπαλοι στο Euro 2012, στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου, όταν και αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1.

Όλη την πορεία τους μέχρι τον τελικό μπορείτε να την θυμηθείτε στο πανόραμα της διοργάνωσης, ενώ συνολικά έχουν τεθεί αντιμέτωπες 30 φορές, με την Ιταλία να έχει 10 νίκες, την Ισπανία 8, ενώ 12 ματς ολοκληρώθηκαν ισόπαλα.

Σε μεγάλη διοργάνωση πάντως οι Ισπανοί δεν έχουν νικήσει ποτέ τους Ιταλούς, είναι αήττητοι πάντως στα τελευταία τους 19 ματς, αλλά αήττητοι σε επίσημα ματς είναι και οι "ατζούρι" με τον Πραντέλι στον πάγκο.

Ο Μπαλοτέλι και η "μάχη" των σκόρερς

Ο Μάριο Μπαλοτέλι από την άλλη έχοντας 3 γκολ στην διοργάνωση έχει γίνει που φτάνει αυτόν τον αριθμό σε Euro, έχει όμως συγκάτοικους στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς δύο συνονόματους, τους Μάριο Γκόμεθ και Μάριο Μάντζουκιτς, αλλά και τους Αλάν Ντζαγκόεβ και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ισπανοί που διεκδικούν είναι οι Φερνάντο Τόρες, Τσάμπι Αλόνσο και Σεσκ Φάμπεργκας που έχουν από δύο γκολ (δείτε στο πανόραμα όλους τους σκορερς), ενώ στην πρόβα για τους ηλεκτρονικούς πίνακας το σκορ ήταν 2-2 με δύο γκολ του Μπαλοτέλι και από ένα των Πικέ και Νεγκρέδο.

Πουγιόλ, Βίγια και δηλώσεις

Η ισπανική ομοσπονδία κάλεσε τους μεγάλους άτυχους, Κάρλες Πουγιόλ και Νταβίντ Βίγια, να παρακολουθήσουν τον τελικό από κοντά έτσι βρίσκονται ήδη στο Κίεβο.

Όλοι οι Ισπανοί διεθνείς εξέφρασαν την χαρά τους για την παρουσία τους, ενώ μπορείτε να δείτε τις σημαντικότερες δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Των Πραντέλι, Μπουφόν και Κιελίνι από Ιταλία, των Ντελ Μπόσκε, Τσάβι και Κασίγιας από Ισπανία.

Τα αγωνιστικά νέα
Ουσιαστικά υπάρχει από ένα ερωτηματικό στις 11άδες της Ισπανίας και Ιταλίας. Κλασικά ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε παραμένει άγνωστο αν θα έχει στην επίθεση τον Φάμπρεγκας ή κάποιον πραγματικό επιθετικό (Τόρες, Νεγκρέδο, Γιορέντε), ενώ η θέση που "παίζει" για την Ιταλία είναι αυτή του δεξιού μπακ.

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι αναμένεται να παραμείνει αριστερό μπακ και οι Μπονούτσι - Μπαρτζάλι στο κέντρο της άμυνας, έτσι αφού ο Αμπάτε ξεπέρασε τον τραυματισμό του ίσως παίξει δεξί μπακ και μείνει στον πάγκο ο Μπαλτζαρέτι.
Κασάνο, Μπαρτζάλι και Ντε Ρόσι απλά ξεκουράστηκαν στην προπόνηση το βράδυ του Σαββάτου και δεν υπάρχει καμία ανησυχία, ενώ όπως ξεκαθάρισε ο Πραντέλι η Ιταλία θα παίξει 4-4-2, όπως στα τελευταία 3 ματς.

Οι πιθανές 11άδες

ΙΣΠΑΝΙΑ:
Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο, Νταβίντ Σίλβα, Ινιέστα, Φάμπρεγκας.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Αμπάτε, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Πίρλο, Μαρκίζιο, Ντε Ρόσι, Μοντολίβο, Κασάνο, Μπαλοτέλι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Live Scores απο Ποδοσφαιρο, Τεννις, Μπασκετ, Ραγκμπι, Χοκεϊ και Χαντμπολ

SerreSport Videos

SerreSport


στο Facebook, στο Youtube



SerreSport App

SerreSport Toolbar

Κατεβάστε τώρα τη νέα μας γραμμή εργαλείων SerreSport που λειτουργεί σε Firefox, Chrome, Safari και Internet Explorer.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το SerreSport Toolbar.
Άνοιγμα Συνομιλίας