Live Scores

Translation

Translator: English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ελλάδα - Ιορδανία 107-63

Καταιγιστική η Εθνική μπάσκετ, επιβλήθηκε με 107-63 της Ιορδανίας στην πρεμιέρα του προολυμπιακού τουρνουά και ουσιαστικά προκρίθηκε στους "8". Ξημερώματα της Πέμπτης με Π. Ρίκο 





Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε για την Εθνική ομάδα που με συνοπτικές διαδικασίες "καθάρισε" την Ιορδανία με σκορ 107-63 και προκρίθηκε στους "8" του προολυμπιακού τουρνουά.
Πολύ καλό ξεκίνημα για την Εθνική μπάσκετ που δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις της και να περιμένει πλέον το Πουέρτο Ρίκο τα ξημερώματα της Πέμπτης (3π.μ.) για την πρωτιά του Α' ομίλου.
Ο Ηλίας Ζούρος είχε την ευκαιρία να κάνει πολλές αλλαγές και να δοκιμάσει σχήματα και άμυνες, ενώ από ένα σημείο κι έπειτα κράτησε τους βασικούς στον πάγκο, ξεκουράζοντάς τους εν όψει της συνέχειας.
Από την τελική 12άδα, δεν αγωνίστηκε μόνο ο Βαγγέλης Μάντζαρης ο οποίος προτιμήθηκε να μην πιέσει το πόδι του για να είναι έτοιμος στα επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν και σαφέστατα θα είναι πιο δύσκολα. Άλλωστε, η Ιορδανία είναι πολύ αδύναμη και δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα. 
Πάντως, το ευχάριστο ήταν ότι Εθνική έδειξε όρεξη, διάθεση και πάθος ακόμα και όταν όλα είχαν κριθεί. Εξαιρετικός ο Παπανικολάου με 19 πόντους, το ίδιο και ο αθόρυβος Πρίντεζης που πρόσθεσε άλλους 16. Πολύ καλοί επίσης οι Μαυροειδής, Καλάθης και Φώτσης, όμως το πιο θετικό από όλα ήταν ότι όλοι βοήθησαν στο σκοράρισμα.

Τα δεκάλεπτα: 33-12, 56-23, 85-43, 107-63

Ελλάδα (Ζούρος): Ζήσης 7(2), Καλάθης 11(1), Μπράμος 4, Μαυροειδής 15, Καϊμακόγλου 9(1), Βασιλειάδης 5(1), Μπουρούσης 4, Σπανούλης 6, Φώτσης 11(3), Πρίντεζης 16, Παπανικολάου 19(1).
Ιορδανία (Μπάλντγουϊν): Νάτζαρ 6(2), Σαχέρ 3, Καμέλ, Σοομπζοκόφ 14(4), Τζαμάλ 2, Αμπουκοούρα 8, Ντάγκλας 9, Αμπουρουκαγια, Αμπντίν, Αλαβάντι 10(1), Αμπάς 11(1).

Η βαθμολογία του Α' ομίλου
1. Ελλάδα 107-63 2
2. Ιορδανία 63-107 1
3. Πουέρτο Ρίκο -




Ο αγώνας:

Με τους Σπανούλη, Καλάθη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπουρούση ξεκίνησε το ματς η Εθνική, δείχνοντας την πρόθεσή της να τρέξει στο παρκέ. Οι Μπουρούσης και Πρίντεζης έκαναν το 9-5 για την Εθνική στο 3ο λεπτό του αγώνα, ενώ ο Καλάθης με γκολ φάουλ σημείωσε το 12-8. Με τη συμπλήρωση του πρώτου εξαλέπτου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξέφυγε με 19-10 μετά από τρίποντο του Παπανικολάου.
Ο Ηλίας Ζούρος ξεκίνησε από νωρίς τις αλλαγές και η είσοδος των Ζήση, Καϊμακόγλου στην αρχική πεντάδα έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια στην ομάδα που έπαιζε γρήγορα επιθετικά αλλά αντιμετώπιζε κάποια μικροπροβλήματα στην άμυνα. Η Ιορδανία προσπαθούσε να πιάνει στον ύπνο τους διεθνείς και το κατάφερνε σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως η διαφορά δυναμικότητας ήταν αδιαμφισβήτητη.
Με εύστοχα μακρινά σουτ από τους Ζήση, Φώτση, Μπράμο και σερί 14-0, η Εθνική εκτόξευσε τη διαφορά στους 21 πόντους (33-12) με τη λήξη του α΄δεκαλέπτου.

Συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα

Με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο, συνέχισε και στη β' περίοδο η Ελλάδα... Ένα γρήγορο 9-0 έκανε το σκορ 42-12 και εκτόξευσε τη διαφορά στο +30. Το σερί της Ελλάδας ανήλθε στο 23-0 πριν τελικά ο Μπάλντουιν αποφασίσει να καλέσει τάιμ άουτ άουτ στο 12ο λεπτό. Ένα τρίποντο του Αμπάς διέκοψε το σερί της Εθνικής και έδωσε επιθετική ανάσα στην Ιορδανία με τρίποντο του Αμπάς που είχε να σκοράρει 6 ολόκληρα λεπτά.
Στο παρκέ, βρίσκονταν οι Καλάθης, Μπράμος, Βασιλειάδης, Φώτσης, Μαυροειδής που δεν είχαν κανένα πρόβλημα να διατηρούν τη διαφορά στους 30 πόντους (45-15, 49-18). Στο 17' και με την Ελλάδα να σκοράρει με 83% στα δίποντα, η διαφορά άγγιξε τους 33 πόντους (51-18), μετά από τζαμπ σουτ του Νικ Καλάθη. Την ίδια ώρα οι Ιορδανοί έχαναν το ένα σουτ μετά το άλλο και ο Ηλίας Ζούρος εξακολουθούσε να κρατάει φρέσκια την ομάδα του με συνεχείς αλλαγές.
Ήταν τέτοια η ευστοχία της Εθνικής που λίγο έλειψε το τελευταίο σουτ του Κώστα Βασιλειάδη να βρει στόχο από το κέντρο του γηπέδου. Τελικά, παράμεινε το 56-23 και οι διεθνείς έφυγαν για τα αποδυτήρια έχοντας κάνει το χρέος τους, κόντρα στην αδύναμη Ιορδανία. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ριμπάουντ ήταν 26-8 υπέρ της Ελλάδας στο 20'.

Με το γκάζι πατημένο και +42

Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει στο β' ημίχρονο... Η Εθνική συνέχισε να σφυροκοπεί αλύπητα το καλάθι της Ιορδανίας, στέλνοντας τη διαφορά στους 37 πόντους (63-26) στο 23'. Με τους αντιπάλους να παίζουν πολύ κακή άμυνα, οι διεθνείς έβρισκαν πολλά ελεύθερα σουτ. Σε δύο από αυτά, ευστόχησαν οι Νίκος Ζήσης και Κώστας Καϊμακόγλου από τα 6.75μ., γράφοντας το 71-31!
Η ζώνη του Μπάλντγουϊν δεν μπορούσε να σταματήσει τους Έλληνες παίκτες οι οποίοι παρέμεναν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι τους και παρά την τεράστια διαφορά, συνέχιζαν να τρέχουν και να προσφέρουν θέαμα. Στο 26' ο Μπουρούσης κατέβασε την μπάλα ως πλέι μέικερ και ο Παπανικολάου κάρφωσε για το 76-38, ενώ ο Φώτσης με τρίποντο ανέβασε και πάλι τη διαφορά (79-40).
Η Ιορδανία έμοιαζε με καράβι ακυβέρνητη και με τη λήξη του δεκαλέπτου, ο Κώστας Παπανικολάου με προσωπική ενέργεια έκανε το 85-43 κι έστειλε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (+42).

Δεν χαλάρωσε ποτέ, έκανε το 1-0

Κι αν περίμενε κανείς να χαλαρώσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, γελάστηκε... Με πέντε συνεχόμενους πόντους από τον Πρίντεζη το σκορ έγινε 89-46 κι ενώ είχε αγγίξει και τους 44 (87-43) νωρίτερα.
Από τα 6.75μ. η Εθνική ήταν ασταμάτητη... Οι Καλάθης και Φώτσης έγραψαν το 99-54 στο 35' και πλέον ενδιαφέρον υπήρχε για το ποιος θα πετύχαινε την κατοστάρα. Δεν άργησε και πολύ πάντως, καθώς ο Μαυροειδής με καλάθι και φάουλ έκανε το 102-54 στα 4.30'' πριν το τέλος του αγώνα.
Στο τελευταίο τετράλεπτο, κάποια βεβιασμένα σουτ της Εθνικής, έδωσαν την ευκαιρία στην Ιορδανία να μειώσει κάπως, αλλά ήταν πολύ μακριά για να φέρει τη διαφορά σε αξιοπρεπή επίπεδα. Το τελικό 107-63 χάρισε στην Εθνική την πρώτη της νίκη στο προολυμπιακό τουρνουά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Live Scores απο Ποδοσφαιρο, Τεννις, Μπασκετ, Ραγκμπι, Χοκεϊ και Χαντμπολ

SerreSport Videos

SerreSport


στο Facebook, στο Youtube



SerreSport App

SerreSport Toolbar

Κατεβάστε τώρα τη νέα μας γραμμή εργαλείων SerreSport που λειτουργεί σε Firefox, Chrome, Safari και Internet Explorer.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το SerreSport Toolbar.
Άνοιγμα Συνομιλίας