Live Scores

Translation

Translator: English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Πουέρτο Ρίκο - Ελλάδα 84-98

Η Εθνική έκανε το καθήκον της, νίκησε 98-84 το Πούερτο Ρίκο και πήρε την πρώτη θέση στον όμιλό της στο προολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας. Επόμενος αντίπαλος σε νοκ-άουτ παιχνίδι η Νιγηρία την Παρασκευή. 




Ηταν αναμενόμενο. Τα πολλά ψηλά κορμιά του Πουέρτο Ρίκο θα δημιουργούσαν προβλήματα στην Εθνική στην άμυνα. Ετσι λοιπόν μπήκε σε εφαρμογή το δόγμα η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και έτσι η Ελλάδα μπόρεσε να αποφύγει τους σκοπέλους. Ο Σπανούλης πέτυχε τους 13 πρώτους πόντους της ομάδας η οποία όμως, παρά το γεγονός ότι ήταν σχεδόν αψεγάδιαστη στην εκτέλεση, δεν μπορούσε να εξασφαλίσει μεγάλες διαφορές (13-9, 28-22, 30-27).

Λογικό, από την άποψη ότι δεν υπήρχε η ασφάλεια στα μετόπισθεν ή το εύκολο επιθετικό ριμπάουντ. Οι Ελληνας ψηλοί (Μπουρούσης, Μαυροειδής,Καϊμακόγλου) φορτώθηκαν γρήγορα με φάουλ από το θεόρατο Ράμος, ο ρυθμός του αγώνα δεν ευνοούσε τα ελληνικά σχέδια και όμως, η Εθνική έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη (49-47).

Το Πούερτο Ρίκο πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο 51-49 σε ένα σημείο κατά το οποίο έδειχνε και πάλι ευάλωτη στις εμπνεύσεις του αντιπάλου. Ομως, τούτη τη φορά η άμυνα ζώνης έκανε τη διαφορά. Ο κουρασμένος Ράμος κάθισε στον πάγκο, η Ελλάδα βρήκε τον τρόπο να εγκλωβίσει το Πουέρτο Ρίκο και με τη δραστηριότητα του Καλάθη απέκτησε την ευκαιρία να ξεφύγει με 8 πόντους (70-62).

Το χιλιοπαιγμένο έργο της επιστροφής των Πορτορικάκων παίχθηκε και πάλι (71-74) αλλά τα σουτ τριών πόντων έδωσαν και διαφορά (82-75) και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για τα τελευταία λεπτά. Οταν μάλιστα ο δαιμόνιος Μπαρέα αποβλήθηκε με πέντε φάουλ, η Εθνική αισθάνθηκε ακόμη πιο σίγουρη για τον εαυτό της κάτι που φάνηκε στο διάστημα μέχρι το τέλος. Ενα ακόμη τρίποντο του Πρίντεζη και η ψύχραιμη διαχείριση της κατάστασης χάρισε, εν τέλει, την νίκη στην "επίσημη αγαπημένη".
Πλέον, το συγκρότημα του Ηλία Ζούρου περιμένει η Νιγηρία σε νοκ-άουτ παιχνίδι την Παρασκευή στις 21:00. Εκ πρώτης όψεως, το εμπόδιο φαντάζει χαμηλό.

MVP του αγώνα
Eνας μεγάλος Βασίλης Σπανούλης. Απαλλαγμένος σε πολλά σχήματα από οργνανωτικά καθήκοντα κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά, να ματώνει το αντίπαλο καλάθι. Είναι πια ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της Εθνικής ομάδας, το πιο σημαντικό βαρόμετρο στο παιχνίδι της.

Επόμενος Αγώνας
Ελλάδα - Νιγηρία (6/7/2012, 21:00)

Για τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα του προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ 2012 κάντε κλικ εδώ.
Α' όμιλος
Θέση
Χώρα
Βαθμοί
Υπέρ-Κατά
1.
Ελλάδα
4
205-148
2.
Πουέρτο Ρίκο
3
197-150
3.
Ιορδανία
2
115-200



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Live Scores απο Ποδοσφαιρο, Τεννις, Μπασκετ, Ραγκμπι, Χοκεϊ και Χαντμπολ

SerreSport Videos

SerreSport


στο Facebook, στο Youtube



SerreSport App

SerreSport Toolbar

Κατεβάστε τώρα τη νέα μας γραμμή εργαλείων SerreSport που λειτουργεί σε Firefox, Chrome, Safari και Internet Explorer.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το SerreSport Toolbar.
Άνοιγμα Συνομιλίας