Live Scores

Translation

Translator: English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Πρόγραμμα Ολυμπιακών Αγώνων 2012

Κυριακή 29/7/2012

Πλούσια σε ελληνικές συμμετοχές είναι η αυριανή 2η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Στο Ιτον Ντόρνεϊ ρίχνεται στη μάχη μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες της χώρας μας για μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση.


Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου, οι επί τριετία πρωταθλήτριες κόσμου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας, αγωνίζονται στις 12:50 στη δεύτερη προκριματική σειρά, με αντιπάλους τα πληρώματα της Ολλανδίας, της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, των ΗΠΑ και του Καναδά. Οι δύο πρώτοι προκρίνονται απευθείας στους ημιτελικούς της Πέμπτης (2/8), ενώ οι υπόλοιποι πάνε στα ρεπεσάζ της Τρίτης. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδάνης αγωνίζονται στις 13:30 στην τρίτη σειρά, μαζί με τις βάρκες της Δανίας, της Ουγγαρίας, της Κούβας και της Νορβηγίας, με στόχο επίσης την απευθείας πρόκριση στους ημιτελικούς της Πέμπτης.

Στις 12 το μεσημέρι αρχίζει τις προσπάθειές της στο Ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών. Η μόνη εκπρόσωπος της χώρας μας σε ομαδικό άθλημα αντιμετωπίζει στη «Γουότερ Πόλο Αρίνα», στο πλαίσιο του Α΄ ομίλου την πανίσχυρη Κροατία, σε ένα ματς που είναι ευκαιρία για τον Ντράγκαν Αντριτς να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα. Μία ήττα δεν θα είναι καταστροφή, όμως μία καλή εμφάνιση και -πολύ περισσότερο- ένα θετικό αποτέλεσμα, θα βελτιώσει θεαματικά την ψυχολογία της ομάδας ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ο Μανώλης Μυλωνάκης ταλαιπωρήθηκε από πυρετό, αλλά λογικά θα βρίσκεται στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού, ενώ στον αντίποδα οι Κροάτες δεν θα έχουν στον πάγκο τους τον Ράτκο Ρούντιτς, ο οποίος είναι τιμωρημένος λόγω της αποβολής του στον τελικό του World League, τον Ιούνιο.

Περίπου στις 13:15 θα αγωνιστεί αύριο ο Αρης Γρηγοριάδης, στην 5η προκριματική σειρά (6η διαδρομή) των 100μ. ύπτιο. Ο Ελληνας κολυμβητής, με την 11η επίδοση ανάμεσα στους συμμετέχοντες, έχει ως ελάχιστο στόχο την πρόκριση στους βραδινούς (22:28) ημιτελικούς, όπου θέλει να διεκδικήσει την είσοδό του στον τελικό.

Στις 11:30 αρχίζει στη «Νορθ Γκρίνουιτς Αρίνα» ο προκριματικός γυναικών της ενόργανης γυμναστικής, με τη συμμετοχή της Βάσως Μιλλούση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί το πρωί, στο πρώτο από τα συνολικά πέντε γκρουπ, με διπλό στόχο: αφενός θα κυνηγήσει την καλύτερη δυνατή συνολική βαθμολογία, ώστε να διεκδικήσει θέση στον τελικό του σύνθετου ατομικού, που θα γίνει την Πέμπτη, αφετέρου θα εκτελέσει ένα αρκετά απαιτητικό πρόγραμμα στη δοκό, όπου έχει ελπίδες να προκριθεί στον τελικό της 7ης Αυγούστου.

Στη μάχη ρίχνεται αύριο και ο Χρήστος Τσακμάκης, που συμμετέχει στον προκριματικό του C1 στο κάνοε/καγιάκ σλάλομ, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στο «Lee Valley White Water Centre». Ο Ελληνας πρωταθλητής, που ήταν έβδομος στο ίδιο αγώνισμα στο Πεκίνο, θέλει αρχικά να περάσει στον ημιτελικό της Τρίτης (31/7) και στη συνέχεια να διεκδικήσει πρόκριση στον τελικό. Ο Τσακμάκης θα κάνει την πρώτη του κούρσα στις 15:51 και τη δεύτερη στις 18:08.

Ακόμη, η Αθηνά Δούκα αγωνίζεται στις 11:00 στον προκριματικό των 10μ. αεροβόλου πιστολιού (ο τελικός γίνεται στις 13:45 στην εγκατάσταση «Royal Artillery Barracks»), ενώ στον δεύτερο γύρο του απλού ανδρών στο πινγκ πονγκ αγωνίζονται ο Καλλίνικος Κρεάνγκα (15:30) και ο Παναγιώτης Γκιώνης (17:30), με αντιπάλους που θα μάθουν απόψε, μετά την ολοκλήρωση του 1ου γύρου.

Τέλος, αρχίζει αύριο στο Γουέιμαουθ και η ιστιοπλοϊα, με δύο κατηγορίες που έχουν ελληνική συμμετοχή. Πιο συγκεκριμένα, στα Finn ξεκινά τις προσπάθειές του ο Γιάννης Μιττάκης και στα Star οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας. Και στις δύο κλάσεις είναι προγραμματισμένες για αύριο από δύο ιστιοδρομίες (καιρού επιτρέποντος φυσικά).

Σε ό,τι αφορά τους τελικούς της ημέρας, η προσοχή στρέφεται και πάλι στο «Ακουάτικς Σέντερ» και στην κολύμβηση, όπου θα αναδειχθούν οι Ολυμπιονίκες σε τέσσερα αγωνίσματα: ο Ιάπωνας Κοσούκε Κιτατζίμα στοχεύει στο τρίτο σερί χρυσό του στα 100μ. πρόσθιο, η Αμερικανίδα Ντέινα Βόλμερ έχει μόνο αντίπαλο το χρονόμετρο στα 100μ. πεταλούδα, οι ΗΠΑ είναι το μεγάλο φαβορί στα 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών, ενώ μεγάλη μάχη αναμένεται στα 400μ. ελεύθερο γυναικών, με τη Ρεμπέκα Αντλινγκτον να θέλει να επαναλάβει, μέσα στην πατρίδα της αυτή τη φορά, το θρίαμβο του Πεκίνου, την Ιταλίδα Φεντερίκα Πελεγκρίνι να «διψά» για εκδίκηση και τη Γαλλίδα Καμίλ Μουφά να... φωνάζει ότι έχει τον καλύτερο χρόνο. Τελικοί υπάρχουν επίσης στην τοξοβολία (ομαδικό γυναικών), την ποδηλασία δρόμου (αγώνας αντοχής γυναικών), τις καταδύσεις (συγχρονισμένες γυναικών από τραμπολίνο 3μ.), το τζούντο (-66κ. ανδρών και -52κ. γυναικών), τη σκοποβολή (10μ. αεροβόλο πιστόλι γυναικών και σκητ γυναικών) και την άρση βαρών (56κ. ανδρών και 53κ. γυναικών)

Link:  http://www.skai.gr/news/sports/article/209268/olubiakoi-agones-2012-oi-ellinikes-summetohes-tis-kuriakis/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Live Scores απο Ποδοσφαιρο, Τεννις, Μπασκετ, Ραγκμπι, Χοκεϊ και Χαντμπολ

SerreSport Videos

SerreSport


στο Facebook, στο Youtube



SerreSport App

SerreSport Toolbar

Κατεβάστε τώρα τη νέα μας γραμμή εργαλείων SerreSport που λειτουργεί σε Firefox, Chrome, Safari και Internet Explorer.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το SerreSport Toolbar.
Άνοιγμα Συνομιλίας