Live Scores

Translation

Translator: English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ισπανία - Ιταλία 4-0 (Euro 2012)

Η Ισπανία Πρωταθλήτρια Ευρώπης

Η Ισπανία νίκησε εύκολα με 4-0 την Ιταλία στον τελικό του Euro 2012 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 2η σερί φορά. Νταβίντ Σίλβα, Τζόρντι Άλμπα, Τόρες και Μάτα οι σκόρερς για την "Furia Roja" που έγινε η πρώτη στην ιστορία του ποδοσφαίρου με 3 σερί κατακτήσεις σε μεγάλες διοργανώσεις.



Σκόρερς: 14' Νταβίντ Σίλβα, 41' Τζόρντι Άλμπα, 84' Τόρες, 88' Μάτα
Γήπεδο: "Olympic Stadium", Κίεβο
Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Η Ισπανία κατέκτησε και το Euro 2012 νικώντας με 4-0 την Ιταλία στον τελικό του Κιέβου, έχοντας σκόρερς τους Νταβίντ Σίλβα, Τζόρντι Άλμπα, Φερνάντο Τόρες και Χουάν Μάτα.

Η "Furia Roja" έγινε η πρώτη χώρα που κατακτά δύο σερί ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ με το μεγαλύτερο σκορ φυσικά σε τελικό έφτασε τις 3 κατακτήσεις και έπιασε στην κορυφή της σχετικής λίστας την Γερμανία (στο τέλος του κειμένου ο πίνακας των κατακτήσεων).
Οι Ισπανοί μάλιστα έγιναν οι πρώτοι στον πλανήτη που παίρνουν το τρόπαιο σε τρεις συνεχόμενες μεγάλες διοργανώσεις, καθώς είχαν προηγηθεί βέβαια το Euro 2008 και το Μουντιάλ 2010.
Η ομάδα του Βιθέντε ντελ Μπόσκε με το κλασικό passing-game κατάφερε να φέρει το ματς εκεί που ήθελε στο πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας δύο γκολ ουσιαστικά στις δύο σπουδαίες ευκαιρίες που δημιούργησε.

Στο πρώτο γκολ του Νταβίντ Σίλβα στο 14' την ασίστ την έκανε ο Φάμπρεγκας, αλλά δημιουργός ήταν ο Ινιέστα με εξαιρετική κάθετη πάσα, κάτι που έκανε στο 41' ο Τσάβι για να κάνει το 2-0 ο Τζόρντι Άλμπα.

Η Ιταλία ήταν πολύ άτυχη, καθώς στο 21' έχασε λόγω τραυματισμού τον Κιελίνι, ενώ αφού έχει κάνει 3 αλλαγές ο Πραντέλι τραυματίστηκε και ο Τιάγκο Μότα στο 62', έτσι έμεινε με 10 παίκτες και ουσιαστικά ο τελικός τελείωσε εκεί.
  
Πρώτος σκόρερ ο Τόρες!

Οι παίκτες της Τσέλσι, Φερνάντο Τόρες και Χουάν Μανουέλ Μάτα, μπήκαν στο ματς και πέτυχαν από ένα γκολ στο 84' και το 88' για το τελικό 4-0.

Αυτό μάλιστα ήταν το τρίτο γκολ του Τόρες στην διοργάνωση, έτσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ μαζί με τους Αλάν Ντζαγκόεβ, Μάριο Γκόμεθ, Μάριο Μάντζουκιτς, Κριστιάνο Ρονάλντο και Μάριο Μπαλοτέλι.

Ο Τόρες όμως παίρνει το "χρυσο παπούτσι", κάτι που ουσιαστικά το κατάφερε χάρη στην ασίστ που έκανε στον Μάτα για το 4-0.

Στην ισοβαθμία στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερς πρώτο κριτήριο είναι οι ασίστ, με τον Τόρες και τον Μάριο Γκόμεθ να έχουν από 1 (οι άλλοι 4 δεν είχαν καμία) και δεύτερο κριτήριο είναι τα λεπτά συμμετοχής, με τον Ισπανό να έχει λιγότερα από τον Γερμανό
 
Οι κατακτήσεις

Ισπανία 3 (1964, 2008, 2012)
Γερμανία 3 (1972, 1980, 1996)
Γαλλία 2 (1984, 2000)
Ιταλία 1 (1968)
Ολλανδία 1 (1988)
Δανία 1 (1992)
Ελλάδα 1 (2004)
Σοβιετική Ένωση 1 (1960)
Τσεχοσλοβακία 1 (1976)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο, Νταβίντ Σίλβα (59' Πέδρο), Ινιέστα (87' Μάτα), Φάμπρεγκας (75' Τόρες).

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Αμπάτε, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Κιελίνι (21' Μπαλτζαρέτι), Πίρλο, Μαρκίζιο, Ντε Ρόσι, Μοντολίβο (57' Τιάγκο Μότα), Κασάνο (46' Ντι Νατάλε), Μπαλοτέλι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Live Scores απο Ποδοσφαιρο, Τεννις, Μπασκετ, Ραγκμπι, Χοκεϊ και Χαντμπολ

SerreSport Videos

SerreSport


στο Facebook, στο Youtube



SerreSport App

SerreSport Toolbar

Κατεβάστε τώρα τη νέα μας γραμμή εργαλείων SerreSport που λειτουργεί σε Firefox, Chrome, Safari και Internet Explorer.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το SerreSport Toolbar.
Άνοιγμα Συνομιλίας