Live Scores

Translation

Translator: English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

NBA news (28/1/2013)

\
 

Οι Λέικερς έδειξαν ότι άμα θέλουν, μπορούν να πάρουν μια νίκη, μετά την επικράτησή τους επί της Οκλαχόμα Σίτι, που δεν είναι και ο πιο... εύκολος αντίπαλος. Ίδια πορεία (προς το θετικό αποτέλεσμα) και οι Κλίπερς που νίκησαν το Πόρτλαντ, ενώ η Νέα Υόρκη ήταν η νικήτρια σε ένα ακόμα ντέρμπι. Αυτή τη φορά οι Νικς επικράτησαν της Ατλάντα με τον Καρμέλο Άντονι να δίνει τη νίκη στην ομάδα του.
Τα αποτελέσματα:
Μαϊάμι - Βοστόνη 98-100β'. παρ.
Οκλαχόμα Σίτι - Λέικερς 96-105
Νέα Ορλεάνη - Μέμφις 91-83
Ντιτρόιτ - Ορλάντο 104-102
Ατλάντα - Νέα Υόρκη 104-106
Φοίνιξ - Ντάλας 95-110
Πόρτλαντ - Κλίπερς 83-96

Με "καυτό" δίδυμο
Ο Κόμπε Μπράιαντ και ο Στιβ Νας φαίνεται πως αρχίζουν να βρίσκουν τη... χημεία τους, ενώ ο Πάου Γκασόλ θύμισε τον παλιό καλό εαυτό του και οι Λέικερς νίκησαν με 105-96 της Οκλαχόμα Σίτι. Ο σταρ της ομάδας του Λος Άντζελες τελείωσε το ματς με 21 πόντους, 14 ασίστ και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Νας πρόσθεσε 17 πόντους εκ των οποίων τους 7 στα τελευταία 5:30 λεπτά της αναμέτρησης. Όσο για τον Γκασόλ; Αν και μπήκε στο ματς ως αναπληρωματικός, πρόσθεσε 16 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ.
Στην αντίπερα όχθη, ο Κέβιν Ντουράντ πρόσθεσε μια εκπληκτική εμφάνιση στο ενεργητικό του σημειώνοντας 35 πόντους, αλλά οι συμπαίκτες του βρέθηκαν... αρκετά μακριά, αφού ο επόμενος σκόρερ ήταν ο Ουέστμπρουκ που πρόσθεσε 17 πόντους, ενώ μοίρασε και 13 ασίστ.
Το "μυστικό" για την επικράτηση των Λέικερς, ήταν η αλλαγή ρόλου του Κόμπε Μπράιαντ που άφησε κατά μέρος το σκοράρισμα (αν και 21 πόντους δεν τους λες λίγους) και αναλώθηκε στα καθήκοντα του πλέι μέικερ, μοιράζοντας το παιχνίδι στους συμπαίκτες του. "Αυτό κάνει τη μεγάλη διαφορά. Προσπαθώ να αναζητώ και να βρώ τι χρειάζεται η ομάδα για να πάρει τη νίκη" είπε ο Μπραιαντ μετά το ματς.

Με υπογραφή "Μέλο"
Η Νέα Υόρκη νίκησε με 106-104 την Ατλάντα με τον Καρμέλο Άντονι να σημειώνει 42 πόντους με 9/12 τρίποντα με τα οποία ισοφάρισε το ρεκόρ των Νικς. Ρεκόρ που είχαν σημειώσε οι Τζον Σταρκς, Λατρέλ Σπριούελ και Τόνι Ντάγκλας. Επίσης, ισοφάρισε το ρεκόρ του Ρίτσι Γκουέριν, πετυχαίνοντας πάνω από 20 πόντους σε 29 συνεχόμενα ματς. Ο "Μέλο" ήταν ο πρωταγωνιστής της βραδιάς στη Νέα Υόρκη, καθώς ήταν και αυτός που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με τρίποντο 12.5 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα.
Οι Χοκς είχαν την ευκαιρία να κάνουν την ανατροπή, αλλά ο Τζος Σμιθ δεν είχε την ίδια ευστοχία με τον Άντονι και το τρίποντο που επιχείρησε στην τελευταία επίθεση δεν βρήκε ποτέ τον στόχο του. Ωστόσο, ο Σμιθ σημείωσε 20 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους ήταν ο Τζεφ Τάγκ με 27 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Τέλος στο αρνητικό σερί
Οι Κλίπερς νίκησαν με 96-83 το Πόρτλαντ και έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών, με τον Μπλέικ Γκρίφιν να σημειώνει 23 πόντους και να μοιράζει 9 ασίστ και τον Έρικ Μπλέντσοου να κάνει μια εξαιρετική εμφάνιση και να βοηθάει την ομάδα του στα κρίσιμα σημεία. Ο απολογισμός του ήταν 10 πόντοι, 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ, δείχνοντας στο έβδομο ματς που ξεκινάει βασικός, πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του.
"Είναι δουλειά όλων να προχωρήσουν μπροστά. Ο Πολ είναι ένα βασικό κομμάτι της επίθεσής μας και όπως είναι λογικό όταν απουσιάζει (για τέταρτο συνεχόμενο ματς ήταν απών) να χρειαζόμαστε δυναμικές αλλαγές. Γι' αυτό θα πρέπει οι υπόλοιποι παίκτες να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Και ο Έρικ (Μπλέντσοου) έκανε καταπληκτική δουλειά" είπε ο Γκρίφιν μετά το ματς για τον συμπαίκτη του.
Πλέον, οι Κλίπερς έχουν το τρίτο καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα με 33-13 νίκες και πλέον βρίσκεται δυόμιση παιχνίδια πίσω από το Σαν Αντόνιο. Αντίθετα, οι Μπλέιζερς γνώρισαν την έβδομη ήττα τους στα εννέα τελευταία ματς, αν και ο ΛαΜαρκους Όλντριτζ προσπάθησε να ανατρέψει το... κακό, έχοντας 21 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Η βαθμολογία
ΑΝΑΤΟΛΗ
Νέα Υόρκη 27-15
Μπρούκλιν 26-18
Βοστόνη 21-23
Φιλαντέλφεια 18-25
Τορόντο 16-28
Σικάγο 26-17
Ιντιάνα 26-18
Μιλγουόκι 23-19
Ντιτρόιτ 17-27
Κλίβελαντ 13-32
Μαϊάμι 28-13
Ατλάντα 25-19
Ορλάντο 14-29
Ουάσινγκτον 11-31
Σάρλοτ 11-32

ΔΥΣΗ
Σαν Αντόνιο 36-11
Μέμφις 28-15
Χιούστον 24-22
Ντάλας 19-25
Νέα Ορλεάνη 15-29
Οκλαχόμα Σίτι 34-11
Ντένβερ 27-18
Γιούτα 24-20
Πόρτλαντ 22-22
Μινεσότα 17-24
Κλίπερς 33-13
Γκόλντεν Στέιτ 26-17
Λέικερς 16-29
Σακραμέντο 16-29
Φοίνιξ 15-30

Τα… Αμερικανάκια
 Δύο εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησε την εβδομάδα που πέρασε ο Γιάννης Παπαπέτρου με τη φανέλα των Τέξας Λόνγκχορνς στο ΝCAA. Ο freshman γκαρντ των Τεξανών που πλέον έχει κερδίσει θέση βασικού στην ομάδα ήταν διψήφιος και στους δύο αγώνες της ομάδας του μοιράζοντας μάλιστα και 5 ασίστ στη νίκη επί του Τέξας Τεκ και ξεχώρισε από τις εμφανίσεις Ελλήνων και ομογενών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Ο αδερφός του Γιώργος που αγωνίζεται στο Φράνκλιν Πιρς του ΝCAA 2 είχε επίσης συμπαθητικές εμφανίσεις στους δύο αγώνες της ομάδας του κάνοντας υπερήφανο τον μπαμπά Αργύρη που παρακολουθεί τα πεπραγμένα τους από την Ελλάδα.
Ο Κώστας Κουφός ήταν και πάλι ουσιαστικός στις δύο νίκες των Ντένβερ Νάγκετς στο ΝΒΑ ενώ στο NCAA ο Κόρει Πέτρος ήταν "διψήφιος" σε ριμπάουντ και στους δύο αγώνες του Όκλαντ με τον Πίτερ Παπατζόρτζ να προσθέτει μία καλή εμφάνιση με 11 πόντους και 4 ριμπάουντ.
ΝΒΑ
Παίκτες Αγώνας Χρ. Π. 1π. 2π. 3π. Ριμπ. Α. Κλ. Τ. Λ.
Κώστας Κουφός Χιούστον - Ντένβερ 95-105 29 8 0/2 4/9 - 3-3 1 1 1 1

Ντένβερ - Σακραμέντο 121-93 22 10 - 5/5 - 4-1 1 1 1 1




Ο σοβαρός τραυματισμός του Ραζόν Ρόντο έχει προκαλέσει σοκ στο στρατόπεδο των Μπόστον Σέλτικς, αλλά με δεδομένο πως η σεζόν βρίσκεται εν εξελίξει και η είσοδος στα πλέι οφ μόνο… σίγουρη δεν είναι για τους "πράσινους", η ανάγκη για την εύρεση του αντικαταστάτη του είναι άμεση.
Ο Ντοκ Ρίβερς έχει αρχίσει… το σαφάρι προκειμένου να βρει στην αγορά έναν "κοντό" που θα μπορέσει να καλύψει το κενό του απόφοιτου του Κεντάκι. Είναι δεδομένο πως όποιος παίκτης αποκτηθεί δεν θα μπορέσει να "γεμίσει τα παπούτσια" του Ραζόν Ρόντο, αλλά στη Βοστώνη τη δεδομένη χρονική στιγμή κοιτάζουν προς πάσα κατεύθυνση.
Κι αν η παρουσία παικτών όπως ο Ντελόντε Ουέστ ή ο Σκοτ Μασάντο στη μεταγραφική λίστα του "τριφυλλιού" δεν προκαλεί εντύπωση, οι "Κέλτες" δεν θα έλεγαν "όχι" στην επιστροφή του Κένιον Ντούλινγκ στο TD Garden. Ο 33χρονος πλεϊμέικερ αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι να κρεμάσει τα παπούτσια του, αλλά με δηλώσεις του δεν φάνηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο να ξαναφορέσει τη φανέλα της Βοστώνης.
"Δεν είμαι σε φόρμα, αλλά θα μπορούσα να επιστρέψω", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ύψους 1μ91 παίκτης βάζοντας "φωτιά" στη κούρσα για τον παίκτη που θα υπογράψουν οι Μπόστον Σέλτικς.


Σε πλήρη παράταξη μετά από πολύ καιρό αναμένεται να είναι η περιφερειακή γραμμή των Λος Άντζελες Λέικερς αφού η επιστροφή του Στιβ Μπλέικ στη δράση έχει δρομολογηθεί για την προσεχή Πέμπτη (31/01). Ο Αμερικανός πλεϊμέικερ έπεσε θύμα των τραυματισμών που έχουν "χτυπήσει" φέτος τους "Λιμνανθρώπους" με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ άουτ από τις 11/11.
Η εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη λίγες ημέρες αργότερα κύλησε ομαλά, όπως επίσης και η αποθεραπεία του. Έτσι, έφτασε η στιγμή για τον 33χρονο πόιντ γκαρντ να ξαναφορέσει τα αθλητικά του και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας του Μάικ Ντ' Αντόνι, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τους Νιου Ορλίν Χόρνετς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Live Scores απο Ποδοσφαιρο, Τεννις, Μπασκετ, Ραγκμπι, Χοκεϊ και Χαντμπολ

SerreSport Videos

SerreSport


στο Facebook, στο Youtube



SerreSport App

SerreSport Toolbar

Κατεβάστε τώρα τη νέα μας γραμμή εργαλείων SerreSport που λειτουργεί σε Firefox, Chrome, Safari και Internet Explorer.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το SerreSport Toolbar.
Άνοιγμα Συνομιλίας