Live Scores

Translation

Translator: English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Βραζιλία - Κροατία 3-1

Με το δεξί ξεκίνησε το Μουντιάλ 2014 η διοργανώτρια, Βραζιλία, καθώς νίκησε με 3-1 την Κροατία, η οποία προηγήθηκε με αυτογκόλ του Μαρσέλο και έφτασε κοντά στην έκπληξη.






Με δύο γκολ του Νεϊμάρ και ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στο 70' έκαναν ανατροπή οι Βραζιλιάνοι, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο κορυφαίος του αγώνα, ο Οσκάρ με ένα εξαιρετικό τέρμα.

Η "σελεσάο" παίρνει νίκη σε πρεμιέρα της για 9ο συνεχόμενο Μουντιάλ (!), το αυτογκόλ του Μαρσέλο ήταν το πρώτο Βραζιλιάνου στην ιστορία της διοργάνωσης, ενώ για πρώτη φορά σε Παγκοσμίο Κυπέλλο το πρώτο γκολ είναι αυτογκόλ. Θυμίζουμε πως οι άλλες δύο ομάδες του πρώτου ομίλου είναι Μεξικό και Καμερούν, οι οποίες τίθενται αντιμέτωπες την Παρασκευή στις 19:00.

 
 Ανατροπή με Οσκάρ και Νεϊμάρ

Η Κροατία είχε την πρώτη καλή ευκαιρία του Μουντιάλ με την κεφαλιά του Ίβιτσα Όλιτς στο 7' (λίγο άουτ) και τέσσερα λεπτά αργότερα (11') πήρε το προβάδισμα χάρη στο αυτογκόλ του Μαρσέλο, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, έπειτα από την χαμηλή σέντρα του Όλιτς από αριστερά.

Η Βραζιλία απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 22' με το αριστερό σουτ του Οσκάρ, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Στίπε Πλετίκοσα σε κόρνερ. Ο Κροάτης τερματοφύλακας στο 29' δεν κατάφερε να αποσοβήσει την ισοφάριση, με τον Νεϊμάρ να κάνει το 1-1 με εξαιρετικό συρτό σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή (δοκάρι και στα δίχτυα), αφού τον τροφοδότησε ο Οσκάρ, έχοντας κλέψει την μπάλα στο κέντρο από την ασυνεννοησία των Μόντριτς και Ράκιτιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κροατία κατάφερε να ρίξει τον ρυθμό, αλλά τελικά δεν κατόρθωσε να αποφύγει το δεύτερο γκολ, έχοντας έντονα παράπονα για το πέναλτι με το οποίο ο Νεϊμάρ σκόραρε στο 71'. Ο Ντέγιαν Λόβρεν κράτησε λίγο τον Φρεντ στην περιοχή και ο Νισιμούρα έδωσε πέναλτι, με τον Νεϊμάρ από τα 11 βήματα να ολοκληρώνει την ανατροπή για την "σελεσάο".

Στο 90' ο Ζούλιο Σέζαρ έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Πέρισιτς και το πανηγύρισε έντονα, ενώ στο 91' ο Οσκάρ ολοκλήρωσε ιδανικά αντεπίθεση (η οποία ίσως να ξεκίνησε από φάουλ) και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 με εξαιρετικό σουτ με το... μυτάκι από το ύψος της περιοχής.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Αρένα Κορίνθιανς"
ΒΡΑΖΙΛΙΑ : Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο (63' Ερνάνες), Λουίζ Γκουστάβο, Οσκάρ, Χουλκ (68' Μπερνάρντ), Νεϊμάρ (88' Ραμίρες), Φρεντ.

ΚΡΟΑΤΙΑ : Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Βρσάλκο, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Κόβατσιτς (61' Μπρόζοβιτς), Πέρισιτς, Όλιτς, Γέλαβιτς (78' Ρέμπιτς).

Γκολ: 29' και 71' πέν. Νεϊμάρ, 91' Οσκάρ / 11' αυτ. Μαρσέλο Κάρτες: 27' Νεϊμάρ, 65' Τσόρλουκα, 69' Λόβρεν, 88' Λουίζ Γκουστάβο / -


Μπείτε επίσης στη σελίδα μας Mundial 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Live Scores απο Ποδοσφαιρο, Τεννις, Μπασκετ, Ραγκμπι, Χοκεϊ και Χαντμπολ

SerreSport Videos

SerreSport


στο Facebook, στο Youtube



SerreSport App

SerreSport Toolbar

Κατεβάστε τώρα τη νέα μας γραμμή εργαλείων SerreSport που λειτουργεί σε Firefox, Chrome, Safari και Internet Explorer.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το SerreSport Toolbar.
Άνοιγμα Συνομιλίας