Live Scores

Translation

Translator: English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Roland Garros 2013: Τελικός Ανδρών

Ο Ραφαέλ Ναδάλ παραμένει ο κορυφαίος τενίστας σε χωμάτινη επιφάνεια.


Ο Ισπανός επικράτησε με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 6-3) του συμπατριώτη του Νταβίντ Φερέρ στον τελικό του Roland Garros σε έναν αγώνα που κράτησε δύο ώρες και δεκαεπτά λεπτά. 

Μάλιστα, έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία που φτάνει τα οκτώ τρόπαια στο τουρνουά γκραντ σλαμ, ενώ συνολικά ο Ναδάλ έφτασε τους 12 τίτλους.

Ο Ναδάλ έφτασε πλέον 59 νίκες και μόλις μια ήττα, από τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ το 2009 στο τουρνουά.

Ο Ναδάλ ξεκίνησε δυνατά το ματς και με γρήγορο μπρέικ προηγήθηκε με 2-1 γκέιμς. Ο Φερέρ απάντησε αμέσως ισοφαρίζοντας, ωστόσο ο τενίστας από της Μαγιόρκα άρχισε να ανεβάζει ταχύτητα και αφού έσπασε δύο σερί φορές το σερβίς του συμπατριώτη του, έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ.

Πιο εύκολα έφτασε στην κατάκτηση του δεύτερου σετ αφού προηγήθηκε με 3-0 και 5-1, για να το πάρει με 6-2. 

Στο τρίτο σετ ο Φερέρ τα έδωσε όλα παίζοντας πιο επιθετικά αλλά ο Ναδάλ έσπασε ξανά το σερβίς του συμπατριώτη του στο όγδοο γκέιμ (5-3) και υπερασπιζόμενος το σερβίς του έφτασε στη νίκη.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο Ναδάλ δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Νταβίντ για τον πρώτο του τελικό, το άξιζε. Ευχαριστώ όσους ήταν κοντά μου πέρυσι, την ομάδα μου και την οικογένειά μου, δεν θα τα κατάφερνα χωρίς αυτούς. Ούτε στα όνειρά μου δεν περίμενα αυτό το ρεκόρ των οκτώ κατακτήσεων. Ευχαριστώ τη ζωή που μου έδωσε την ευκαιρία» είπε ο Ισπανός, ο οποίος πήρε το τρόπαιο από τα χέρια του Τζαμαϊκανού σπρίντερ Ουσέιν Μπολτ.

Από την πλευρά του ο Φερέρ τόνισε: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να έχω και άλλη ευκαιρία για Grand Slam. Είναι δύσκολο, αλλά θα το παλέψω. Σίγουρα ήταν ένα ξεχωριστό τουρνουά για εμένα. Ευχαριστώ για τη στήριξη και συγχαρητήρια στον Ράφα, είναι ο καλύτερος».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Live Scores απο Ποδοσφαιρο, Τεννις, Μπασκετ, Ραγκμπι, Χοκεϊ και Χαντμπολ

SerreSport Videos

SerreSport


στο Facebook, στο Youtube



SerreSport App

SerreSport Toolbar

Κατεβάστε τώρα τη νέα μας γραμμή εργαλείων SerreSport που λειτουργεί σε Firefox, Chrome, Safari και Internet Explorer.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το SerreSport Toolbar.
Άνοιγμα Συνομιλίας